Započnite svaki dan sa ovim napitkom: Potrebna su vam samo dva sastojka koja blagotvorno utiču na ceo organizam
Foto: Shutterstock

Vaš izgled će se poboljšati, nestaće tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svež, a izgled pomlađen. Zaboravićete na probleme s probavom, osećaćete se zdravo s puno energije.

Jetra u našem organizmu ima ulogu laboratorije krvi. Ona učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takođe, pomaže jačanju i stimulaciji probave u organizmu. Ona takođe čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje.

Čista jetra donosi zdravlje, vitalnost, energija, lep izgled i dobro raspoloženje.

Najbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je njeno svakodnevno čišćenje – svako jutro na prazan želudac popijte kašiku maslinovog ulja pomešanog sa kašikom limunovog soka. Nakon toga, možete uživati u doručku.

Ovaj “koktel” možete pripremati celi život, jer su oba sastojka obične životne namirnice.

Posle mesec dana osetićete promene. Vaš izgled će se poboljšati, nestaće tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svež, a izgled pomlađen.

Creva će raditi kao sat, zaboravićete na zatvor i probleme s probavom. Osećaćete se zdravo s puno energije.

Maslinovo ulje kao ni jedan drugi proizvod pomaže otvaranju kanala jetre i žučne kese. Žuč je aktivan učesnik u procesu probave koji ubrzava rad creva.

Isto dejstvo na probavu imaju limun i brusnica. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi.

Možete i u hladnjaku, ali na niskim temperaturama ono postaje mutno. Međutim, to nema nikakav uticaj na njegove osobine.

Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on efikasno čisti vene od naslaga holesterola i doprinosi čišćenju jetre.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading