DR NESTOROVIĆ OTKRIO: Uradio sam nešto zbog čega su kolege mislile da sam lud, od tad se sve promenilo
Foto: Printscreen Happy TV

 "To je bila jedna beba sa gomilom problema i na odeljenje je pratično prebačena da umre. Nije imala nikakve izglede za život. Imala je neku srčanu manu i po tim nalazima imala je i infekciju u mozgu. Ja sam bio mlađi lekar i oko 9, 10 sati su mi rekli da je dečaku stalo srce",  počeo je dr Branimir Nestorović.

Doktor Nestorović je tada odlučio da bebu, i pored toga što je bila otpisana, reanimira.

"Ja krenem. Minut, dva, tri, pet… Ove sestre već malo počele da se nerviraju… Mislim, nema izgleda, umro… Tad sam rekao da ćemo da mu damo adrenalin u srce. Pomislili su da sam lud, ali i da sam mlad doktor koji se trudi. Rekao sam: "Zorane, ovo moraš da preživiš! I on prodiše",  priča doktor Nestorović.

Kada se dr Nestorović vratio u ponedeljak, sve se promenilo.

"Kao da je neko prebacio onaj prekidač na “život”. On je krenuo da raste kao iz vode, da napreduje… Onda je stigla i ispravka da je taj nalaz toksoplazme bio pogrešan, pobrkali su nešto u laboratoriji kad su izdavali. Operisali smo mu srčanu manu i kad je poslednji put dolazio na kontrolu pre nekih 15 godina, njegov otac, jednostavan čovek i radnik, rekao je da mu ne ide dobro matematika, iako je dobar đak. Rekao sam da smo mu možda oštetili taj mod za matematiku", rekao je dr Branimir Nestorović.

Doktor je objasnio šta se u kritičnom trenutku dogodilo.

"Kako je on, koji je bio viđen za smrt, zašto je on odlučio da živi? Kao, "Vidiš, ovom doktoru je stalo i neće da me pusti da umre, hajde da ja malo živim", rekao je doktor Nestorović i dodao da mu se posle ponavljalo da vidi ljude koji dobiju volju za životom i bude im bolje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading