Eliksir šljive, lana i jabuke - Čudotvorni napitak za detoksikaciju limfe i jetre
Foto: Printscreen

Za dobar detoks vaše jetre i limfnog sistema, isprobajte ovaj moćni prirodni eliksir od šljive, lana i kore jabuke. Zbog stresa, teške hrane, nedostatka vežbanja i izloženosti toksinima iz okoline, vašem telu, posebno limfnom sistemu i jetri, preko potrebna je detoksikacija.

Neki od simptoma koji ukazuju na to su hronični umor, bolni zglobovi, uporne sezonske alergije, kožne bolesti, loš zadah, depresija.

Limfni sistem, koji je odgovoran za filtriranje i izbacivanje otpada, usporen je kod mnogih ljudi. Zbog sporog rada limfnog sistema i jetre, otpad, toksini i teški metali se nakupljaju u telu, što na kraju može rezultirati teškim hroničnim bolestima.

Da biste ovo zaobišli i podstakli čišćenje jetre i limfnog sistema, isprobajte ovaj potpuno prirodni eliksir od šljiva, lana i jabuka. Ovo zdravo piće može pomoći i onima koji imaju psorijazu.
 

Sastojci eliksira

Suve šljive

Ovo super zdravo voće bogato je vlaknima, pa savršeno stimuliše varenje i čisti organizam. Osim toga, bogati su mineralom kalijem, koji je ključan za mnoge tjelesne i metaboličke funkcije. U tradicionalnoj medicini suve šljive se koriste kao pomoć u lečenju bolesti jetre i zatvora.

Kora od jabuka

Jedna jabuka dnevno tera lekara napolje, poznata je narodna izreka. Kao i šljive, jabuke su bogate vlaknima i odlične su za varenje. Jabuka sa korom sadrži čak 50 odsto više fitonutrijenata od jabuke bez kore. Kora jabuke je takođe odličan izvor antioksidanata. Njegovi triterpenoidi takođe imaju antikancerogena svojstva.

Laneno seme

Ako želite da poboljšate svoju jetru, izaberite laneno seme. Osim što su bogate vlaknima, odličan su izvor omega-3 masnih kiselina.

Sok od limuna

Limun je jedan od najčešćih sastojaka pića za detoksikaciju ili čišćenje. Konzumiranje sveže isceđenog limunovog soka ujutru na prazan želudac daće zdrav podstrek varenju i podstaći oslobađanje toksina iz jetre. Limun blagotvorno deluje na jetru.

Med

Med ima antiinflamatorna svojstva i može sprečiti otečene limfne čvorove sprečavanjem infekcije koja ga izaziva.


Eliksir od šljive, lana i kore jabuke - recept

Sastojci: 7 suvih šljiva, kora jedne zelene jabuke iz organskog uzgoja, 4 kašičice lanenih semenk,i organski limunov sok, med

Priprema

Sipajte vodu u lonac, dodajte suve šljive, koru jabuke i laneno seme i kuvajte oko 20 minuta. Sklonite sa vatre i ostavite da stoji oko pola sata. Zatim procedite i pomešajte tečnost sa sveže isceđenim sokom od pola limuna i medom. Ovaj napitak za isceljivanje i pročišćavanje konzumirajte pola sata pre glavnog obroka. Pijte ga svakodnevno, mesec dana.

Da biste dodatno podstakli detoksikaciju i čišćenje jetre i limfnog sistema, jedite puno svežeg voća i povrća, pijte dovoljne količine vode i biljnih čajeva. Krećite se i budite aktivni što je moguće češće.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading