SVAKI DAN BROJ UMRLIH BIĆE DVOCIFREN! Dr Janković izneo zastrašujuće podatke, a evo šta je rekao o zatvaranju
Pink printskrin

Situacija sa korona virusom pogoršavati iz dana u dan - povećava će broj obolelih na dnevnom nivou, ali i broj hospitalizovanih i i broj preminulih od posledica kovida 19. Prof. dr Radmilo Janković kaže da ćemo već sledeće nedelje imati dvocifreni broj umrlih od korona virusa. Računica je jednostavna, i poražavajuća.

"Imaćemo svakodnevno dvocifreni broj jer broj mrtvih uvek prati broj zaraženih. Na 1.600, biće nažalost najmanje 16 umrlih jer je smrtnost u Srbiji oko jedan odsto, ali bojim se da će ti brojevi biti i veći", rekao je prof. dr Janković.

Zamenik direktora UKC Niš i direktor Klinije za anesteziju i intenzivnu terapiju te ustanove rekao je da dezinformacije koče vakcinaciju, i da se svet susreće sa najvećom pretnjom još od Drugog svetskog rata. Procenjuje da će se na čitavoj planeti zaraziti milijardu ljudi.

Nevakcinisani seju koronu, a vesti iz kovid bolnica sve su potresnije. Preminuo je momak od samo 22 godine u Nišu, koji nije bio vakcinisan, kao ni veliki broj njegove uzrasne grupe.

"Mnogo je dezinformacija, zato i imamo mali broj vakcinisanih, i to će nam otežati uveravanje ljudi da moraju da prime treću dozu vakcine. Vaše je pravo da se ne vakcinišete, ali time ugrožavate zdravlje drugih. Društvo će vam onemogućiti da zarazu, za koju je nekoliko desetina puta veća šansa da je imate ako niste primili vakcinu, prenesete drugome", rekao je on za "Kurir".

"Ovo je najveća pretnja čovečanstvu nakon Drugog svetskog rata. U svetu je 250 miliona zaraženih, siguran sam da će biti i milijardu. Već je 4,6 miliona preminulih i morate imati restrikcije", rekao je prof. dr Janković.

Nove mere su nešto o čemu se mnogo priča, Krizni štab će zasedati sledeće nedelje, a prof. dr Janković kaže da ne očekuje novo zatvaranje.

"Nakon ovoliko vremena i ovakve atmosfere tokom leta, zaključavanje nije realno", rekao je on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading