PROFESOR KOČOVIĆ POSLAO ALARMANTNU PORUKU! Gubimo kontrolu,  neće nam vredeti ni 27 vakcina ako nastavimo ovako!
Foto: printscreen/tvpink

Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović izjavio da je zabrinut zbog korona brojki, i da je trenutno ključno poštovanje mera kako bismo ih doveli pod kontrolu.

Komentarišući procente vakcinacije i nadolazeći novi talas, profesor Kočović je upozorio da je korona virus "kao Transformers", i da nam neće vredeti ni izbor među 27 vakcina ako ne smanjimo broj novozaraženih.

"Imamo vakcine, možemo da biramo, ali neće nam vredeti ni 27 vakcina ako ne pazimo šta radimo", rekao je on.

"Moramo da razmišljamo paralelno o smanjenju broja novozaraženih. Sa pojavom novih sojeva, po meni, prave se i nove varijante vakcina. Virus je kao Transformers, on menja svoj oblik i prilagođava se", rekao je profesor Kočović.

On je naveo primer dve zemlje koje su odlično počele vakcinaciju ali onda opuštanjem mera došle do većih brojki novozaraženi.

"Izrael i Velika Britanija su odlično iznele vakcinaciju obema dozama, svi se opustili i odjednom veliki broj zaraženih. Na sreću dosta je manja smrtnost, jeste manja hospitalizacija, ali su brojke naglo skočile", rekao je on.

"Prvi jul je bio poslednji dan kada je Evropa bila na minimumu minimuma, otada skače broj u mnogim zemljama. Holandiju niko nije pomenuo, Kipar, Španija i Portugal, to su zemlje koje bukte! Rusija polako ide nizbrdo, a Grčka i Crna Gora nešto manje. Okruženi smo tu dobrim prijateljima, ali se ljudi vraćaju sa odmora gde ne vode računa ni o čemu", rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading