SAD SMO DOBRO, ZA NEDELJU DANA BIĆE DRUGA PRIČA: Dr Kočović izneo novu prognozu i upozorio da će kazna za nemar biti surova
Foto: Printscreen

Profesor Petar Kočović rekao je da je Srbija i dalje u "zelenoj" zoni kada je u pitanju porast broja novozaraženih korona virusom.

Vakcinacija se odvija nešto sporije, a nepridržavanje mera može dovesti do većeg skoka, upozorio je on. Rekao je i da se za sada Srbija kreće u bezbednom okviru trendova rasta ali da situacija za nedelju dana može da bude drugačija.

"Broj imunizovanih drugom dozom je oko 36 odsto, ovo nije loše a broj zaraženih po tom koeficijentu pada relativno nisko. Mi smo još uvek dobri, lagano raste, u martu smo bili jako loši ali sada to polako, polako raste. Još uvek smo u dobroj zoni. Za sedam dana ćemo pričati drukčije jer svi znamo da se mere ne poštuju", rekao je on za TV Pink.

Prethodnih 17 dana raste broj zaraženih, rekao je profesor Kočović, i to nije situacija samo kod nas.

"Brojke rastu i u Britaniji, Izraelu gde je 60 odsto ljudi vakcinisano drugom dozom, Grčkoj... Dosta se putuje i transmisija se vrši putovanjem i cirkulacijom. Cirkulacija je zaražavanje kada ne znamo da smo zaraženi, dođemo kod nekoga u goste i sve ukućane zarazimo, i onda se oni razmile i dalje zaražavaju. A transmisija je kada putujemo i dalje širimo virus ili ga dobijamo u toku putovanja", rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Čiča

18.07.2021 13:16

Da, da !!! I do sada što si rekao sve si bio u pravu !!! Bolje se pokrij ušima !!!