ĐOKOVIĆ KONAČNO OTKRIO ŠTA JEDE ZA DORUČAK: A iznenadiće vas ritual, koji izvodi pre meča
Foto: Printscreen/instagram

Srpski teniser Novak Đoković posebno vodi računa o ishrani i dobro je poznato da je njegov uspon počeo tek kada je u potpunosti izbacio gluten, a nije tajna i da ne jede meso.

Ali, šta jede? Đoković je pred četvrtfinale Vimbldona u kome se sastaje sa Martonom Fučovičem otkrio kako izgleda njegov početak dana, odnosno šta je to što uvek doručkuje. Nije poput mnogih na ovim prostorima koji vole burek ili nešto drugo iz pekare...

"Moja omiljena hrana za doručak su voće i zeleni smuti", nasmejao se Novak Đoković kome je i to dovoljno da dobije dovoljno energije za nastavak dana.

"Ne mogu da počnem dan bez toga", dodao je on.

Đoković pred meč izbegava da se prejede i ne konzumira mnogo vode, samo da se osveži. Ako mu padne energija - uglavnom jede urme, dok su tu ponekad i banane, kao i različita energetska pića koja nosi sa sobom na mečeve.

"Kažu kad si u strahu zgrči ti se stomak i ne možeš da jedeš. Strah, trema i motivacija, sve što se dešava kad izlaziš na finale Vimbldona zgrči ti stomak. Ne misliš da nešto jedeš i znaš da ćeš imati energije, zato to što si uradio uoči tog dana si uradio na pravi način da budeš na maksimumu. Plus adrenalin, maratonci trče po 10 sati, a ne pojedu ništa. Neko bi rekao: Kako?! Sve je moguće", pričao je nedavno Novak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading