ZNATE LI ŠTA SE DOGODI S TELOM AKO STAVITE KOCKU LEDA U RUPU NA POTILJKU? Iznenaditi ćete se!
Foto: Youtube/Printscreen

Ovo mesto se nalazi između tetiva u predelu vrata, tačnije na potiljku, gde postoji rupa na mestu gde se spajaju glava i vrat. Evo tačke koja se u kineskoj akupunkturi naziva Feng Fu ili utočište vetra.

METOD

Metoda se sastoji od sledećeg: lezite na stomak (ili sedite) i stavite 1 kocku leda (približno 2 × 2 cm) na Feng Fu tačku (u rupu na potiljku) i držite je oko 20 minuta. Kocka leda može se popraviti zavojem, šalom itd.

Činite to redovno, sa pauzama od 2-3 dana, ujutru i uveče, pre spavanja.

Prehlada ovim postupkom nije moguća. Na početku može biti prisutan osećaj hladnoće, ali za 30-40 sekundi oseća se priliv toplote na mestu dejstva. Prvih nekoliko dana imat ćete osećaj euforije zbog oslobađanja endorfina u krvotok.

REZULTATI
Šta postižemo redovnim postavljanjem kockice leda na potiljak, Feng Fu tačka? San se poboljšava odlično raspoloženje i opšta vitalnost odlična funkcija digestivnog trakta zbogom prehladi (led možete koristiti i za visoke temperature) uklanja glavobolju, zubobolju, bolove u zglobovima.

Konkretno, delovanje kocke leda na Feng Fu tačku pomaže kod sledećih bolesti:

-bolesti disajnih organa bolesti kardiovaskularnog sistema neurološke bolesti sa degenerativnim promenama na kičmi akutne,

-gastrointestinalne i polno prenosive infekcije poremećaji štitne žlezde artritis, -hipertenzija i hipotenzija bronhijalna astma gastrointestinalni poremećaji

-gojaznost i neuhranjenost celulit (naročito u prevenciji i ranoj fazi) menstrualni poremećaji i endokrina neplodnost psiho-emocionalni poremećaji,

-stres, hronični umor, depresija, nesanica

Strogo govoreći, delovanje na Feng Fu tačku ne leči, već vraća čoveka u fiziološku ravnotežu, podmlađuje telo i daje telu snažan životni impuls.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading