Doktorka  Marinković-Mičić otkrila kako nastaje bolest: Evo zašto se neki ljudi retko razbole, a na druge sve hoće
Foto: Youtube/Printscreen

Doktorka Vesna Marinković-Mičić je specijalista za akupunkturu, najčuveniju tehniku tradicionalne kineske medicine koja podrazumeva ubadanje pacijenta u specijalnim tankim iglicama u precizno određene akupunkturne tačke.

Postoji 365 akupunkturnih tačaka, koje su raspoređene u 14 meridijana. Akupunktura se koristi za tretiranje raznih stanja, oboljenja i u vidu prevencije, a bazira se na učenju da je čovek, kao uostalom i sve živo, ispunjen životnom energijom Qi - chi (ki ili ći), koja kruži našim telom određenim putevima ili meridijanima. 

Doktorka VesnaMarinković-Mičić objasnila je u emisiji Agape da bolest nastaje kada nastane zastoj uprotokuenergije. Istakla je da postoje jin i jang energija koje je važno uravnotežiti. Pri lečenju bolesti neophodno je odrediti da li je bolest jin ili jang.

"Mračno, vlažno, hladno je jin, zima je jin, leto i toplo je jang." Jin i jang energije se smenjuje, u svakom jin imamo tačkicu jang, a u svakom jang postoji tačkica jin energije.

Doktorka Vesna je objasnila kako jin i jang energija utiču na naše zdravlje: "Kada predvlada jin ili jang energija nastaje bolest. Ako predvlada jang, može nastati zbog upale sinusa, krajnika, glavobolje, stresa ili zbog alergija, onda ćemo imati zastoj u protoku energije i poremećaj u čitavom našem telu." 

"Neophodno je da energija ći (ki) cirkuliše kroz naš mikrokosmos. Na našem telu postoje određena mesta, akupunkturne tačke na koji komuniciramo sa spoljašnjeim svetom. Energija koja teče kroz naše telo, teče lako, glatko, bez zastoja i onda smo zdravi.A ukoliko nastane zastoj, u bilo kojem delu našeg tela, iz bilo kojeg razloga. Na primer, boli nas slepo crevo ili boli nas glava ili imamo upalu sinusa... Tu će nastati zastoj u protoku energije. Potrebno je sa iglicama premostiti zastoj. Kada se ubodu u odgovarajuće akupunkturne tačke probajaju se brane koje su zaustavljale protok."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading