NAPRAVITE DOMAĆI PREPARAT PROTIV "SMRDLJIVE" OBUĆE: Samo 4 sastojka rešavaju ovaj problem, brzo i lako!
Foto: Shutterstock

Čest letnji problem je neprijatan miris nogu, jer zbog vrućine lučimo više znoja koji nema "gde da ode", naročito ako smo ceo dan u istoj obući, koja ne stiže da se osuši.

Baletanke, salonke, pa čak i patike od jačih materijala neće dozvoliti protok vazduha i mogu dovesti do neprijatnog mirisa.

"Gde postoji vlaga, postoje i bakterije i šansa za neprijatne mirise", objasnila je Melisa Mejker iz organizacije "Clean my space".

"Ako koristite kupovne sprejeve za obuću, dobićete prijatan miris ali oni neće izvući vlagu koja će dalje praviti problem", dodala je ona.

Postoji domaće rešenje, i lako se pravi od samo četiri sastojka!

Uzmite sodu bikarbonu, kukuruzni skrob, belo sirće i esencijalno ulje po izboru, koje će dati prijatan miris. Pomešajte jednaku količinu suvih sastojaka, i dodajte kašiku sirćeta i nekoliko kapi esencijalnog ulja.

"Soda apsorbuje mirise, a kukuruzni skrob vlagu. Na taj način cipele ili patike biće suve, što će sprečiti dalji razvoj bakterija", rekla je ona.

Pospite ovu mešavinu po unutrašnjosti, malo je utapkajte, a potom obuću ostavite na suncu najmanje pola sata. Istresite prah i gotovo!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading