Moćna kriomasaža
Foto: Shutterstock

Takva terapija primenjuje se i danas, a može da se radi aparaturno ili ručno, parcijalno ili putem masaže celog tela u ordinaciji Master Physical. Prilikom kriomasaže dolazi do hlađenja kože, potkožnog tkiva i mišića što izaziva vazokonstrikciju, odnosno sužavanje krvnih sudova. Nakon prestanka masaže dolazi do prirodnog zagrevanja tkiva i širenja krvnih sudova čime se povećava cirkulacija i ubrzava dotok krvi i metabolizam.

Moćna kriomasaža

Foto: Master Physical

 

 

Aparatom, ali i ručno

Parcijalna masaža je masaža jednog dela tela i uglavnom se radi nakon traume, odnosno povrede tkiva, koja može nastati nakon udara, distorzije, luksacije, kao i kod svih drugih stanja koja su praćena otokom i bolom. U ordinaciji „Master Phyisical“ parcijalna krioterapija se radi aparaturno uz pomoć aparata „Game ready“. Pored toga što hladi, aparat vrši i presuru, pritisak, koji je veoma sličan ručnoj masaži, tako da nakon jednog tretmana koji traje 15 minuta, otok, odnosno obim povređenog segmenta, može biti manji za 2-3 centimetra u obimu, što znači da sama kriomasaža ubrzava proces oporavka tkiva.

Kriomasaža celog tela se radi ručno, u cilju oporavka, radi se kod sportista nakon napornih treninga ili takmičenja, kada treba izbaciti mlečnu kiselinu iz mišića, smanjiti upalu i oporaviti mišiće.

Moćna kriomasaža

Foto: Master Physical

 

 

Efikasna i za celulit

Kriomasaža se koristi i u službi lepote, odnosno za smanjenje masnih naslaga i celulita. Aplikovanje leda traje između 20 i 30 minuta. Potom sledi limfna drenaža 30-40 minuta specijalnim kremama za razgradnju masnih naslaga i celulita, koje zbog vazokonstrikcije i vatodilatacije dospevaju do svih delova potkožnog tkiva, Time se dobija povećanje cirkulacije, ubrzanje metabolizma, ubrzanje protoka limfe, razgradnja masnih naslaga i celulita, te izbacivanje tečnosti prirodnim putem, a sa njom i izbacivanje toksina, masnih naslaga i štetnih materija iz organizma.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading