MASNOĆU SA ROŠTILJA UBRIZGAJU U USNE, POSLE SE ČUDE KAD IM OTPADNU: Dr Colić objasnio kako da prepoznate LAŽNE hirurge
Foto: Printscreen

Sve više devojaka priča horor iskustva iz salona u kojima su im radili estetske zahvate pogrešno, ili bez ikakvih kvalifikacija! Srbija je šokirana slučajem mladića školovanog za mesara, koji je zajedno sa majkom cvećarkom "operisao" u salonu koji su reklamirale čak i estradne zvezde. 

Hirurg dr Milan Colić rekao je na Prvoj da je teško komentarisati ovakve slučajeve, a pritom "ostati pristojan". 

"Ne mogu da shvatim, svi ti ljudi koji nemaju kvalifikacije a reklamiraju se po Instagramu, pa valjda je prvi deo Hipokratove zakletve vezan za to da ne smeš učiniti štetu? To je za psihijatrijsko veštačenje, šta se vama dogodi u glavi da odlučite da se namerno bavite poslom u kojem ćete unakažavati ljude", rekao je on.

"Planirano, sa predumišljajem, naplaćujete ogromne pare za prevaru. Napravite katastrofu. Prevarant koji tu nešto bocka, ne pravi efekat ali ni štetu, to mi je jasno... Vi ovde ciljano idete na doživotno unakaženje, na licu gde ga je nemoguće sakriti", rekao je on. 

MASNOĆU SA ROŠTILJA UBRIZGAJU U USNE, POSLE SE ČUDE KAD IM OTPADNU: Dr Colić objasnio kako da prepoznate LAŽNE hirurge

Foto: Printscreen

 

Katarina Lijović ispričala svoje jezivo iskustvo s lažnim estetskim hirurgom iz Beograda. Katarina je ispričala da joj je "doktor" stavio biopolimer, za koji dr Colić kaže da nije odobren u mnogim zemljama, ali u regionu i dalje jeste.

"Biopolimer sme da se koristi u Albaniji, Makedoniji, Srbiji, kako ga Švajcarska ne odobri? Sto puta je jeftiniji od hijalurona, ali kada se iskomplikuje, usna će da otpadne. To je neregistrovano sredstvo koje nema dozvolu. Nema biopolimer registraciju niti će je ikada imati, a viđate ga na reklamama raznih salona", rekao je on.

"Kada usna otpadne, jer je ovo trajno sredstvo, ne postoji operacija koja će to adekvatno rešiti. A svi dolaze u salone i kažu, hoću trajno povećanje. Eto vam trajnog povećanja", rekao je on.

Katarina je završila na operaciji kod lažnog hirurga iz Beograda. Čovek koji se školovao za mesara, sa majkom koja je po profesiji cvećarka, operisao je godinama u centru Beograda bez ikakvih kvalifikacija, i unakazio ko zna koliko pacijenata.

"Sve je krenulo mojim ulaskom u tridesete, htela sam na antiejdžing tretmane hijaluronom. Dečko i ja često idemo u Beograd, smatramo ga drugim domom, moja doktorka je bila na odmoru, a htela sam malo da osvežim usne. Prevario me je, rekao mi je da je stavio hijaluron, a prvo smo mislili da je biopolimer, moja doktorka kada se vratila, videla je da to nije hijaluron. Odmah - hitna operacija", ispričala je ona.

"Imam puno prijatelja u Beogradu, a u Zagrebu više nije praksa da se ovo radi, silikon je prevaziđen. Odbili su me dvoje u Zagrebu, rekli su mi da to ne rade. Nisam odmah išla kod njega, malo sam proučavala ko to kod vas radi, to je rutinska intervencija. Pogledala sam Instagram stranicu, tagovao je poznate ličnosti sa srpske estrade, pa antiejdž, pa matične ćelije... Ja sam se kroz tri nedelje istraživanja njemu javila. On je biopolimer krao od doktora iz Azerbejdžana", ispričala je Katarina.

"Pitala sam ga kada sam pogledala slike, pišem na preporuku, imam biopolimer i hoću da ga izvadim, imam velike infekcije. Rekao mi je da dođem na konsultacije, video je upalu i infekciju i rekao da će rešiti."

Katarina se zaputila u Beograd, gde kaže da je bila impresionirana prostorijama lažnog doktora.

"Prelepa ordinacija, diplome po zidovima, u čekaonici je čak bila jedna poznata ličnost sa vaše estrade, ja sam se i slikala s njom. Na dan same operacije je isto bilo ljudi. Njegova majka me je dočekala s pravim upitnikom, kao kod pravog lekara, da li imam neke probleme, autoimunu bolest... Sve je izgledalo super, njegove pre-posle slike, to je sve bilo ukradeno", rekla je ona.

Cena nije bila presudna jer ovaj "doktor" nije bio povoljniji od drugih - štaviše!

"Ne, bio je među najskupljima", rekla je Katarina.

PREPISAO LEKOVE POSLE KOJIH JE SPAVALA 3 DANA

"Više od tri osobe su učestvovale u mom slučaju, što je već zločinačka organizacija. Pisao mi je Katarina, odlično napreduješ, šta god treba, javi se! Pisao mi da zabranjeni antibiotik mažem direktno na rezove, na šavove. Da ga slobodno stavljam na sluznicu. U dubini duše jesam sumnjala da li je sve u redu, ali sam mislila da bi to tako trebalo da izgleda... Ja nisam mogla da govorim posle toga, tri velike i mnoštvo malih operacija su mi spasle usne", rekla je Katarina.

"Hirurg u Zagrebu me je posle svega primio, sa napadima panike, pod teškim lekovima, i u 15 operacija spasio to što se spasiti dalo. Rekao je da to nije bio biopolimer, i da to nije video nikada, da je ko zna šta. Kao nešto što je sastrugano sa roštilja i stavljeno u usnu i mišiće", priznaje ona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading