Muče vas teške i otekle noge? Ova dva čaja će vam pomoći
Foto: Pixbay

Osim toga, promene temperature, vruće vreme i vlaga takođe pridonose oticanju nogu. Gravitacija povlači tečnost do nogu i one nabubre.
Ovo stanje može biti veoma bolno i neprijatno.

S druge strane, čaj od peršuna, ali i čaj od maslačka su jedan od najučinkovitijih prirodnih lekova u slučaju otečenih nogu, jer uklanja prevelike količine tečnosti iz tela.

Evo kako ih spremiti kod kuće.

Recept za čaj od peršuna:

Za pripremu čaja od peršuna naseckajte sveže lišće i korenje peršuna. Stavite otprilike 1/4 šolje peršuna u mrežicu ili prelijte šolju kipuće vode preko peršuna ili potopite mrežicu u lonac za čaj pun kipuće vode. Pustite da peršun strmi 5 do 7 minuta. Zatim jednostavno izvadite mrežicu i uživajte u čaju, dodajte med i limun ukoliko želite.

Možete takođe isprobati nošenje kompresijske čarape kako bi se smanjilo oticanje. Ova metoda posebno je korisna za one koji pate od natečenih nogu usled dugotrajnog stajanja ili sedenja na poslu.

Recept za čaj od maslačka:

Maslačak je poznat po svojim prirodnim antioksidativnim i diuretičkim svojstvima i stoga se može koristiti za smanjenje zadržavanja tečnosti u slučaju otoka nogu.

Sastojci koji su vam potrebni:

1 kašičica ekstrakta čaja od maslačka
1 šolja vode

Uputstvo za pripremu čaja:

Dodajte ekstrakt čaja od maslačka u vodu i prokuvajte do ključanja. Procedite i pustite da se ohladi. Pijte ovaj čaj za oticanje nogu dva puta dnevno radi optimalnih koristi.

Napravite i vi neki od ova dva čaja!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading