SPAS OD SVAKE BOLESTI: Recept za dugovečnost! Tibetanski monasi ujutro konzumiraju samo ovaj napitak
Foto: Profimedia

Svima nam je poznato da se naš organizam većim delom sastoji od vode, pa ipak, često nam se dogodi da zaboravljamo i ne pijemo dovoljno vode tokom dana.

Tibetanski monasi su poznati po svojim mudrim savetima, za zdravu psihu i telo, a jedan od njih tiče se i recepta za mladost. Na Tibetu postoji verovanje koje kaže da su dve čaše mlake vode ujutru, proveren recept za mladost.

Svaka dodatna čaša vode tokom dana produžava nam život jer započinje proces podmlađivanja ćelija i samim tim usporava proces starenja tela.

A čim se probude popiju dve čaše prokuvane, mlake vode i to na prazan želudac, što je spas od svake bolesti.

1. Topla voda blagotvorno deluje na telo u jutarnjim satima. Ona započinje kontrakciju creva, što znači da pokreće izbacivanje toksina iz organizma. Creva se u jutarnjim satim ispiraju čistom, mlakom vodom.

To blagotvorno dejstvo se odmah vidi na koži lica i tela.

2. Ako ujutru popijete čašu vode, nadoknađujete deficit tečnosti koji se razvija tokom spavanja. Jedna čaša mlake vode u jutarnjim satima, razređuje krv.

3. Mlaka voda pokreće metabolizam za 40 odsto, dok hladna voda najviše 25 odsto. Vruća voda pokreće lipidni proces, od kojih zavisi gubitak težine.

Ako želite da smanjite apetit, pre obroka popijte čašu mlake vode.

Koja voda je najbolja za piće?

To je prokuvana voda , a zatim blago prohlađena. Treba je piti u manjim gutljajima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading