IMATE FLEKE OD SUNCA? Tri prirodna načina za uklanjanje hiperpigmentacija
Foto: Shutterstock

Postoje mnogi prirodni tretmani koje možete koristiti za fleke od sunca i možete ih koristiti u udobnosti svog doma. Vrlo su delotvorni. Starija generacija ljudi je to koristila.

Kućni lekovi su jednostavni za upotrebu i možete ih lako koristiti. U nastavku evo najboljih recepata. 

Sok od limuna

Sok od limuna koristi se već vekovima kao kućni lek. Deluje veoma efikasno protiv sunčevih pega. 

Stisnite  svež sok od limunaNanesite ga nežno na mesta gde se nalaze fleke. Koristite pamučni tufer dok nanosite sok od limuna na kožu. Ostavite da deluje 20-30 minuta. 

Ponovite postupak 3-4 puta nedeljno. 

Može da se desi da osetite blago peckanje po licu. U tom slučaju, možete slobodno razrediti sa malo vode.

Aloe vera

Aloe vera je najbolji prijatelj za kožu. Ima mnogo isceliteljskih sposobnosti. Deluje protiv kožnih oštećenja i veoma uspešno oporavlja kožu i pomaže da se izbori sa flekama od sunca. Prednosti aloe verebile su godinama nepoznate, ali sada se sa sigurnošću zna da je to dobar kućni lek. 

Uzmite aloe vera gel u čajnu kašičicu. Dodajte vitamin E ako želite. Nanesite na fleke od sunca na licu. Ostavite 20-30 minuta, a zatim isperite čistom vodom. Ponovite postupak dva puta nedeljno.

Lubenice 

Lubenica je dobra za kožu i ima učinke hlađenja. Bogata je vitaminom A, B i C. Koristi se kao kućni lek, ali sporo daje rezultate. Potrebno je vreme da se uklone sve fleke od sunca na licu, ali budite uporni.

Izvadite unutrašnji deo lubenice u činiju. Nanesite na kožu direktno. Operite  nakon 30 minuta čistom vodom. Ponovite postupak najmanje 3 puta nedeljno. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading