Bez oštećenja: Najbolji način za uklanjanje gel laka kod kuće
Foto: Shutterstock

Pratite ove korake i nakon samo nekoliko minuta, gel će biti skinut, a nokti i dalje zdravi.

Iako čupkanje tvrdoglavog gela zvuči kao okej opcija za početak, ovo može oštetiti vaše nokte. Kada skidate gel na ovaj način, zajedno sa gelom skidate i površinski sloj nokta, što ih čini krhkim i slabim. To dalje vodi do pojave belih fleka i neravnina u teksturi nokta.

Uzmite turpiju kako biste uspešno skinuli prvi zaštitini sloj koji se nalazi preko gela. Kada ga skinete spremni ste za dalje skidanje.

Da biste omekšali gel, uzmite aceton - može vam poslužiti i skidač laka sa acetonom ali će proces trajati duže. Natopite vatu ili tufere i stavite ih na svaki nokat, a zatim ih umotajte u aluminijumsku foliju (zajedno sa noktom). Na ovaj način će nokat dovoljno upiti aceton, a nakon 15 minuta bi gel trebalo skroz da omekša.

Ako žurite, pokušajte da nađete u nekoj od drogerija aceton za skidanje gela (ili trajnog laka) koji u sebi sadrži i aceton i balzam za nokte koji će istovremeno skidati gel i nahraniti nokte.

Nakon skidanja folije sa noktiju, uzmite drveni štapić koji se koristi za kutikulu nokta i nežno skinite gel. Ako imate problema i gel neće da se skine, držite vatu još minimum 5 minuta i pokušajte ponovo.

Vaši nokti i kutikula će izgledati suvo nakon skidanja gela - nakon ovog procesa operite ruke i nanesite hidratantno ulje na nokte i zanoktice. Na ovaj način ćete rehidrirati nokte, nakon upotrebe acetona i ojačaće te ih.

Skidanje gel manikira može biti grubo za vaše nokte, ali ako to učinite pravilno, vaši nokti će ostati zdravi i jaki, ali i spremni za sledeći manikir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading