Za mekane pete: Lako do negovanih stopala
Foto: Shutterstock

 

Žene se definitivno osećaju bolje kada je svaki deo tela negovan, a ovo uključuje i stopala, uredne nokte i pete bez ispucale kože. Odlazak u salon zahteva dosta vremena i novca i zato je uvek dobro uzeti stvar u svoje ruke.

Biće vam potrebni:

  • Kupka za stopala (po želji dodajte so za kupanje)
  • Peškir i posuda za kupku (lavor)
  • Kamen za uklanjanje odumrle kože sa stopala
  • Losion ili krema za stopala,
  • Štapić za zanoktice i turpija,
  • Ulje za zanoktice (ili obično kokosovo ulje)
  • Grickalica za nokte
  • Lak za zaštitu nokte

Uradite to kao profesionalac, jednostavno je!

Kada prikupite sve potrebno za pedikir, napunite posudu (plastični lavor) s toplom vodom u koju možete dodati so za kupanje, tj. himalajsku so i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru. Umočite stopala i držite ih u kupki 5-10 minuta dok koža i nokti ne postanu mekši.

Zatim uz pomoć kamena uklonite odumrlu kožu na petama i donjem delu stopala. Kada ste gotovi, isperite stopala i posušite ih peškirom. Nanesite losion ili kremu u debljem sloju i lagano izmasirajte stopala. Umjesto losiona, može vam poslužiti i bilo koje biljno ulje poput kokosovog.

Nanesite i ulje na zanoktice, pričekajte da upije otprilike 5 minuta, a zatim pogurajte kožicu uz pomoć štapića za zanoktice. Nokte oblikujte u smeru prirodnog rasta.

Kada su stopala ovako tretirana, lakiranje je stvar izbora!

Nanesite tanak sloj baznog laka za zaštitu noktiju od laka u boji i pričekajte nekoliko minuta dok se ne osuši. Sledi nanošenje laka u boji, tačnije dva tanka sloja. Između svakog sloja laka pričekajte 10-ak minuta. Možete staviti i nadlak koji obezbeđuje duže trajanje laka.

Kada ste završili s lakiranjem, izbegavajte šetanje i obuvanje obuće ili čarapa minimalno sat vremena kako bi se pedikir u potpunosti osušila. Za pomoć odvajanja prstiju na nogama, poslužite se  toaletnim papirom, pamučnim vaticama ili kupovnim kalupom za lakiranje noktiju na nogama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading