ZA USKRS MORA DA BUDE NA VAŠEM STOLU Veruje se da ovo cveće tera zlo, a donosi uspeh
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Darovanje jaja simboliše novi život, ali cvetovi takođe imaju važno značenje. Danas, u nedelju, važno je da se na trpezi nalazi jedan od sledeća tri cveta. Takođe, možete napraviti i neki buket ili se opredeliti samo za jedan cvet.

Đurđevak

Đurđevak je simbol povratka sreće i čistoće srca.  Prema predanju, veruje se da su se suze Bogorodice ispred krsta Isusa Hrista pretvorile u cvet đurđevka. Pored toga, druga legenda kaže da je ovaj cvet nastao od Evinih suza kada je morala da napusti Rajski vrt. Isto, muškarci i žene brali su đurđevak zato što su mislili da će im doneti sreću u ljubavi.

Ljiljan

Ovo cveće je imalo dugo simboliku plodnosti, čistoće i sećanja. Pored toga važan je i simbol milosrđa i bezuslovne ljubavi. Takođe, prelepi cvet je u direktnoj vezi sa  nadom, verom, plodnošću i rađanjem, pa se i naziva “rajski cvet”. Može biti odličan poklon i pogodan je za svaku priliku tokom cele godine.

Lale

Lale su oduvek simbol lepote, raskoši, bogatstva i slave. Pored toga, važan su i simbol ambcije. Kada želimo da pokažemo ljubav, obično se bira ovaj cvet koji zovemo i tulipan. Već na prvi pogled možemo da povežemo ovu biljku sa izobiljem, a kako je reč o cvetu koji najavljuje proleće tu vidimo i priliku za neki novi početak. Ako baš ovo cveće bude krasilo uskršnju trpezu danas to je jak znak uspeha

Ako ne možete da kupite sve od ponuđenog, izberite jedan cvet i postavite ga u centar stola.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading