Sačuvajte elastičnost kože: Kako da izbegnete opuštanje grudi?
Foto: Shutterstock

Možete i ubrzati i odložiti opuštanje grudi, a mi ćemo vam pokazati kako.

Vežbanje

Ovo ste verovatno već i znale, ali su vežbe jako bitne za zatezanje grudi ili njihovu elastičnost. Iako grudi ne sadrže mišiće, vežbe će zategnuti ligamente koji im neće dati da se opuste. Najbolje vežbe koje možete raditi za grudi su sklekovi i bilo koja vežba sa dizanjem tegova.

Ishrana

Kao što smo već napomenuli, pravilna ishrana dosta utiče na elastičnost grudi. Potrudite se da jedete što više brokolija, belog i crnog luka, šargarepe i paradajza jer oni najviše čuvaju elastičnost kože. Pored toga, paradajz sadrži likopen koji se uspešno bori protiv ćelija raka koji se najviše razvija u dojkama.

Težina

Generalno na celu kožu utiče naglo gojenje i mršavljenje, a pogotovo na kožu grudi. Verovatno ste imale priliku da upoznate neku osobu čije su se grudi smanjivale i povećavale zbog gubitka i povraćaja kilograma. Naglo gojenje uništava elastičnost, dok mršavljenje uništava masnoće unutar grudi.

Masaže

Masiranje je jako dobro za celokupno stanje kože, jer podstiče cirkulaciju. Kada masirate grudi, upotrebljavajte maslinovo, bademovo ili kokosovo ulje - tri puta nedeljno (ili i više, ako želite). Blagim kružnim pokretima ćete podstiću cirkulaciju, a koža će vremenom postati punija i elastičnija. S vremena na vreme ubacite i neki piling, koji će ukloniti ćelije mrtve kože sa grudi.

Esencijalna ulja

Prethodnoj stavki - masažama sa uljima, slobodno možete da dodate i esencijalna ulja koja će još više podpomoći elastičnosti kože, zbog svojih dobrih efekata. Od ulja koristite: ulje šargarepe, komorača, limunove trave - sve na bazi biljaka koje generalno koristimo u svojoj ishrani. Na jedan decilitar baznog ulja, dodajte dve kapi esencijalnog i pre prve upotrebe, probajte smesu na manjem delu kože, za slučaj da vam se pojavi neka alergijska reakcija.

Prirodna maska

Prirodna maska za grudi čini čuda! Potrebni sastojci su: kašika ulja, kašika vitamina E (ulje), jedno jaje

Sve sastojke u jednoj činiji dobro izmešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim je namažite preko grudi i sačekajte da se osuši. Nakon 30 minuta isperite kožu mlakom vodom.

Aloja Vera

Dejstvo aloja vere je vrlo poznato i može se koristiti u skoro svim kozmetičkim oblastima. Što se tiče grudi, gel na bazi aloja vere mažite pet puta nedeljno. Kružnim pokretima, po deset minuta. Nakon masiranja, potrebno je kožu isprati mlakom vodom. Aloja vera uništava slobodne radikale, pa je zato i jedna od najboljih preparata.

Šipak

Ulje iz semenki šipka, kao i ukusna voćka nar, sadrže potrebne fitonutrijente koje grudi čine mladim, čvrstim i zategnutim.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading