Moguće je: Uklonite fleke od sunca prirodim putem
Foto: Shutterstock

Najčešće se, ako ne postoji značajniji problem, nakon nekog vremena izgube, a evo kako možete pomoći svojoj koži da ponovo izgleda čisto, i bez fleka, hidrira se i nahrani primenom nekih od namirnica koje koristite svakodnevno.

Limun

Limunska kiselina je odlično sredstvo za izbeljivanje, ali ako vam je koža osetljiva, može izazvati i blage opekotine. Iscedite sok od limuna i nanesite ga na kožu blago tapkajući vatom. Ako vam je koža sklona iritacijama, najbolje je da ga rastvorite u malo vode i probate sa malom količinom. Proces ponavljajte 3 do 4 puta nedeljno i obratite pažnju na to kako vaša koža reaguje. Ako primetite netipične promene, smanjite broj nanošenja ili prekinite sa tretmanom. Takođe, kožu nikako nakon nanošenja nemojte izlagati suncu jer može doći do margarita dermatitisa.

Papaja

Papaja sadrži enzime koji potpomažu proces ljuštenja, i koji se nalaze u profesionalnim pilinzima. Izrendajte ili izgnječite papaju da dobijete smesu sličnu pireu, pa nanesite na kožu. Isperite mlakom vodom nakon 20 minuta. Budući da je ovaj način svakako blaži od limuna, ako se pokaže da vam prija koži, možete ga koristiti ujutru i uveče.

Lubenica

Bogata je vitaminima A, B i C, a nanošenje lubenice na kožu neće dati brze rezultate. Međutim, ako budete uporni, posle izvesnog vremena ton kože će se ujednačiti. Nanesite malo „mesa“ lubenice na bilo koje područje na kome imate fleke ili pege od sunčanja, utrljajte i ostavite da deluje 20 do 30 minuta, pa isperite.

Crveni luk

Sadrži visok procenat kiselosti i pomoći će da tamne mrlje izbele i nestanu. Iseckajte, pa iscedite sok od luka koji ćete pomešati sa 2 kašike meda. Nanesite na fleke, ali pre nanošenja na lice, isprobajte na telu. Miris neće biti prijatan, pa dobro isperite nakon 15 minuta. Ovo možete raditi dva puta nedeljno, a velika je šansa da će efekti biti zadovoljavajući.

Paradajz

Paradajz je poznat po svojim svojstvima izbeljivanja kože. Korejski brendovi lepote koji propagiraju „porcelanski“ ten imaju čitave linije proizvoda formulisane na bazi paradajza. Možete upotrebiti svež paradajz tako što ćete deblju krišku staviti na deo kože koji želite da izbelite, ili upotrebom soka koji ćete dobro utrljati. Paradajz nije agresivan, i možete da ga koristite na koži 3 do 4 puta nedeljno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading