OVU FORU SA ĆUFTAMA ZNAJU ISKUSNI KUVARI Kada jednom probate, ovako ćete ih praviti
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ćufte se mogu poslužiti u belom ili paradajz sosu. Možete ih poslužiti uz pire krompir ili špagete i dodati začine po svom ukusu. Koji god metod da odaberete, dobijate ukusne zalogaje koji oduševljavaju sve gurmane.

Prave se prženjem ili pečenjem na roštilju. U mleveno meso se najčešće dodaju navlažena sredina hleba, so, zreo ili mladi luk i jaje, nakon čega se mleveno meso meša, kako se ćufte ne bi raspale tokom pripreme

U zavisnosti od regiona, dodaju se i različiti začini kao što su peršun, biber, kim i/ili kim. U zavisnosti od recepta, u mleveno meso možete dodati i pirinač, rendani krompir ili sir. Prilikom prženja ćufte se prvo uvaljaju u brašno.

Meso

Da bi ćufte bile sočne, posebno je važno meso od kojeg ćete ih praviti. Proporcije su 60 odsto goveđeg i 40 odsto telećeg mesa. Ali da bi bili sočni, mora biti i suvo meso.

Začini

Još jedan važan deo recepta za ćufte su začini. Možete staviti biber, kim, luk, vlašac.

Pivo

Da bi bili mekani, postoji još jedan sastojak koji možete dodati svim ostalim sastojcima koje stavljate - govorimo o pivu. Možda zvuči čudno pomisliti da se pivo konzumira samo uz gotove ćufte, ali kada ga jednom probate, videćete da niste pogrešili. Kada mleveno meso pomešate sa začinima i pivom, treba ih ostaviti da lepo upijaju sastojke. Najbolja opcija je da ga ostavite u frižideru jedan dan.

Roštilj

Ako pravite ćufte na roštilju, treba ih dobro zagrejati. Ako to ne učinite, rizikujete da ostanu žive. Ako je roštilj prejak, izgoreće spolja, ali će iznutra ostati živa, prenosi Stvarukusa.

Hleb

Da budu mekše, dok mesite mleveno meso za ćufte, stavite malo hleba. Koristiti sredinu, a ne koru koja je tvrđa. Kada ste lepo izmešali mleveno meso sa hlebom, ostavite da odstoji jedan dan na hladnom, u frižideru. Na ovaj način dobićete homogenu smesu koja se neće raspasti tokom prženja, već ćete dobiti okrugle ćufte.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading