Nemate aceton? Tri trika za skidanje laka za nokte
Foto: Shutterstock

Predlažemo vam nekoliko alternativnih metoda skidanja laka koje su efikasne, ali će vam biti potrebno malo više vremena i strpljenja.

Alkohol ili sredstvo za dezinfekciju

Neka istraživanja kažu da su alkohol ilisredstvo za dezinfekciju ruku možda i dva najbolja načina za uklanjanje laka. Nanesite malu količinu na tupfer od vate i stavite je na nokat, pošto ste nokte držali u toploj vodi. Ostavite da odstoji desetak sekundi uz nežno trljanje napred – nazad. Trebalo bi da se lak skine prilično brzo. Pojedinci su eksperimentisali i sa parfemom koji sadrži visok procenat alkohola, ali je za ovu proceduru potrebna veća količina, uz rizik da vam čak i prijatnog mirisa koji volite, ipak bude previše.

Sirće i sok od pomorandže

Pomešajte sok od pomorandže sa običnim belim sirćetom i dobićete još jedno moguće rešenje za uklanjanje laka sa noktiju. Procedura je ista kao i sa alkoholom ili dezinfekcionim sredstvom (topla voda, natapanje tupfera, 10 sekudni držanje na noktu, nežno trljanje dok lak ne omekša). Povucite onda tupfer i uklonite lak.

Limun

Neki kozmetičari tvrde da lak sa noktiju može da ukloni i običan limun. Stavite isečenu krišku ili limunov sok na nokte i ostavite da odstoji dok lak ne omekša, a onda ga uklonite.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading