kosa
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Lubrikant se često koristi kao dodatak vrućim igrama ispod čaršava, ali može da zameni i penu za brijanje ili lak za kosu.  

Internetom kruži najnoviji trend za oblikovanje kose - stavljanje lubrikanta koji se inače koristi prilikom intimnih odnosa. A sve zarad postizanja "mokrog" efekta kose. Jedno vreme "mokra" kosa je bila apsolutni hit, a izgleda da i dalje ne izlazi iz mode. Mnoge poznate ličnosti, poput Megan Foks i Kim Kardašijan često su viđene sa takvim izgledom na brojnim javnim događajima.

Gotovo cela tuba lubrikanta vam je potrebna, a sve što treba da uradite jeste da ga utrljate na kosu, malo dodatno "zgužvate" rukama ili uz pomoć fena i nastavka za kovrdže dodatno oblikujete. Međutim, postavlja se pitanje koliko je to zapravo zdravo za kosu. Tom prilikom se oglasio i jedan londonski frizer.

Mukotrpno pranje kose

Međutim, mnogi silikoni nisu rastvorljivi u vodi, što ih čini teškim za ispiranje kose. Takođe kosa može da postane veoma hrskava i kruta. Možda ćete morati da je operete šamponom više od dva puta i to bi "moglo da oteža kosu tokom vremena" ako se ponavlja previše često, napominju stručnjaci.

"Potpuno je tačno da mi slavni frizeri koristimo lubrikant da stvorimo neverovatan izgled mokre kose. Kao prvo, lubrikant uopšte ne oštećuje kosu i traje izuzetno dugo, zbog čega ga slavni frizeri koriste", potvrđuje Žoabe Vidal, frizer u jednom luksuznom salonu  u ​​Londonu. S druge strane, profesionalci su podeljenog mišljenja oko upotrebe ove vrste silikona na kosi.

"Silikon je polimer (materijal sličan plastici koji može biti u tečnom ili čvrstom obliku) i često funkcioniše kao emolijens (radi kao podmazivač i zatvara vlagu). I upravo ga to ih čini tako odličnim izborom za intimne odnose (super su klizavi i dugotrajni)", rekla je za Šejp Tonja, kozmetički hemičar.

Za brijanje


Da li ste znali da možete koristiti lubrikant umesto gela za brijanje? Mineralna ulja, parafin, petrolatum su uobičajeni sastojci gelova za brijanje, pa je lubrikant na bazi ulja, vode ili silikona ipak bolji izbor koji neće iritirati vašu kožu.

Kao krema za telo

Mnogi ljudi koriste silikonski lubrikant umesto kreme za telo, a posebno je dobar za suvu kožu.

Za skidanje šminke

Ako vam je ponestalo mleka za čišćenje, šminku možete ukloniti maslinovim uljem ili vazelinom bez ikakvih problema!  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading