Vrlo hranljivo i hidratantno: Kako da iskoristite maslinovo ulje za kosu?
Foto: Shutterstock

Tokom leta, kosa dehidrira zbog vrućine i sunca. Tokom zime, kosu isušuje centralno grejanje, povređuju je ledeni vetar, kiša i sneg, nošenje kape i šala. Kako je možete spasiti?

Usudite se da koristite super prirodnu kozmetiku koja nije ništa drugo do maslinovo ulje, koje sadrži sastojke koji imaju sposobnost da hidriraju kosu i učine da izgleda zdravije i sjajnije. Ali, u isto vreme, maslinovo ulje u kosi zahteva poseban tretman i specifičan način primene.

Za bolji efekat i aromu možete napraviti mešavinu ulja, kao što su maslinovo, kokosovo i jedno jednostavno komercijalno.

Koraci za pravljenje maske sa maslinovim uljem na kosi su sledeći:

Nemojte nanositi ulje na kosu koja je sveže oprana, jer ono najbolje deluje na neopranoj kosi.

Očešljajte kosu i podelite je na delove.

Stavite nekoliko kapi na dlan i počnite da ih nanosite na svaki pramen. Počnite od krajeva i postepeno napredujte. Pazite da ne dodirnete kožu glave.

Držite se problematičnih područja i koristite više ako je potrebno. Ovaj postupak izvodite dovoljno dugo da kosa upije što je više moguće proizvoda.

Koristite fen i malo zagrejte kosu.

Na normalnoj kosi, držite maslinovo ulje od 20 do 45 minuta, dok obojenoj i oštećenijoj kosi može biti potrebno do 2 sata. Normalan i kompletan tretman zahteva celu noć, tokom koje možete da spavate sa proizvodom u kosi koja je umotana peškirom ili svilenom kapom.

Da biste isprali maslinovo ulje, pridržavajte se osnovnog pravila koje vam zabranjuje stavljanje vode na ulje, jer ćete time dodatno sebi zakomplikovati život. Da biste uklonili proizvod, nanesite veliku količinu šampona na suvu kosu. Po potrebi sipajte malo vode kako bi se stvorila pena. Radite ovaj postupak 5 minuta, trljajući i kožu glave, a zatim isperite kosu sa puno tople vode.

Na kraju stavite malo regeneratora za lakše raščešljavanje i spremni ste.

Primetićete da će od tada vaša kosa biti mnogo više hidrirana i da se neće tako lako lomiti. Ponavljajte ovaj postupak dva puta mesečno ili kad god osetite da vam je potrebno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading