tuga
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Stručnjak za tugu i terapeut Aneta Čajlds objašnjava šta su arhetipovi tuge i kako da otkrijete koji ste. Arhetipovi liče na ulicu kojom odlučimo da idemo i suočimo se sa osećanjima, kaže ona.

1. Hodočasnik

Generalno, hodočasnici teže ka terapiji ili podršci zasnovanoj na verovanju i nadi. Po prirodi su nežni i pouzdani, a u vremenima gubitaka i tuge postaju oprezni i nesigurni. Obično ne traže terapiju kao brzo rešenje, već zato što im treba neko ko će im pomoći da počiste nered koji tuga ostavlja za sobom. Svim srcem i dušom ulaze u proces lečenja i stvaraju duboke i dugotrajne odnose sa onima koji im pomažu.

problemi

 

 

2. Seljanin

Vole da imaju solidan sistem podrške. Okreću se terapiji kako bi smanjili šanse da budu nespremni kada tuga pokuca na vrata. Seljani imaju običaj da beleže prošla iskustva. Njihov cilj je da budu spremni na sve što može doći. Svojim direktnim i logičnim pristupom budućnosti obično služe kao dobar primer drugima.

KAKO PODNOSITE TUGU? Postoje četiri načina da prebrodite težak period

 

 

3. Pionir

Prilagođavaju se tuzi tako što uče kako da se kreću sa njom, a ponekad kroz nju ili oko nje. Pioniri obično koriste gubitke kao gorivo. Oni će najverovatnije eksperimentisati sa stvarima kao što su vežbanje, putovanja i novi hobiji kako bi „prošli“ kroz tugu. To ne znači da izbegavaju poteškoće, već ih tako prevazilaze. Ako je vaš odgovor na tugu da pročitate četiri različite knjige za samopomoć, napravite žurku i ustanete rano sledećeg jutra, onda ste arhetip pionira.

4. Putnik

Arhetip putnika su ljudi spremni da puste da ih tuga odnese gde hoće. Nastoje da pronađu svetlost na svom putu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading