Ubijaju bakterije i imaju prijatan miris: Napravite bombice za WC šolju
Foto: Shutterstock

Prirodno, ekološki čisto, bez hemikalija. Ideja odlično funkcioniše, a pripremaju se jednostavno. Koristiti takve bombice je čisto zadovoljstvo. WC šolja je čista, a wc mirisan.

Recept za šumeće bombice:

Potrebno je:

  • soda bikarbona
  • limuntus
  • eterično ulje po izboru

Na jedan deo limuntusa potrebno je 2,5 dela sode bikarbone i 25-30 kapi eteričnog ulja. U ovom primeru bombice su napravljene od 100 gr limuntusa, 250 gr sode bikarbone i 50 kapi eteričnog ulja narandže. Kao rezultat se dobija 20 bombica. 

U dubokoj posudi promešajte sodu i limuntus. U smesu dodajte eterično ulje i ponovo dobro promešajte. U smesu možete dodati i neku boju u prahu, a možete ostaviti i bezbojne.

U raspršivač naspite vodu, najbolje je koristiti prokuvanu hladnu ili filtriranu vodu.

Sada dolazi ključni momenat. Poprskati smesu iz raspršivača i promešati. Ne vlažiti previše! Samo malo. Bolje potrošiti malo više vremena na pripremu, nego sve pokvariti, jer zbog veće količine vode, soda i limuntus će momentalno stupiti u reakciju, smesa “prokuvati” i od bombica neće biti ništa.

Potrebno je prskati i mešati smesu desetak puta. Ne treba biti suviše mokra, tek malo navlažena. U silikonske kalupe kašikom ili rukom (obavezna je rukavica) prebacite pripremljenu smesu. 

Na kraju ćete vrlo jednostavno vaditi iz njih bombice. Ako jače spresujete smesu u kalupima, bombice će se duže vreme otapati u vodi, inače će se brže otapati. Nemojte prepuniti kalupe, napunite ih malo više od polovine, da bi smesa mogla još malo rasti. Ne morate koristiti silikonske kalupe, možete staviti rukavice i praviti loptice.

Ostaviti bombice na sobnoj temperaturi da se osuše 3-4 sata. 

Čuvajte ih u plastičnoj kutiji ili u staklenoj tegli. Jednostavno bacite bombicu u WC školjku. Za vreme “vrenja”, bombica čisti, osvežava i dezodorira vazduh u toaletu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading