KLASIČNA POSLASTICA BOGATOG UKUSA Prava pravcata karmel torta, kako su je spremale naše bake
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Sastojci

  • 15 jaja
  • 30 kašika šećera
  • 300 gr mlevenih oraha
  • 300 gr šećera
  • 350 gr čokolade
  • 400 gr margarin
  • 3 kašike brašna
  • 300 gr šlag kreme
  • 400 ml kisele vode

Priprema:

5 belanca umutiti sa 5 kašike šećera, dodati 100 gr mlevenih oraha i 1 kašika brašna. Peći na 180 stepeni 15 min. Ispeći 3 kore.

Karamel: rastopiti u suvom tiganju 300 gr šećera, kad porumeni, preliti sve 3 kore.

Čokoladni preliv: Rastopiti 150 gr čokolade i 150 gr margarina.
Kad se malo prohladi premazati timesve 3 kore preko karamela.

Fil: Umutiti 15 žumanaca sa 15 kašike šećera i kuvati na pari. Kad je fil gotov, skloniti sa vatre i dodati 200 gr čokolade. Mešati dok se masa ne ujednači. Kad se fil ohladi dodati 250 gr umućenog margarina. Ređati: kora(sa karamelom i čokoladom)-čokoladni fil-kora… Umutiti 300 gr šlag kreme sa 350-400 ml kisele vode i dekorisati tortu. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading