PREDLOG ZA SVEČANI RUČAK Super recepti koji će oduševiti vaše goste
Carski rolat od mesa
Sastojci:
1,2 kg svinjskog paufleka
1 kašika senfa
50 g mladog (bebi) spanaća
5-6 čena belog luka
100 g slanine
100 g svinjske pečenice
100 g trapista
Foto: Minjina kuhinjica
Priprema:
Meso očistite, operite i ubrusom prosušite. Premažite senfom. Spanać i beli luk sameljite u blenderu i premažite preko senfa. Odozgo složite šnitove slanine, suvog mesa i sira. Urolajte meso i zavežite kanapom. Stavite u podmazan pekač i premažite uljem. Sipajte vodu da prekrije dno, poklopite i pecite 60 minuta na 200 stepeni. Sklonite poklopac i pecite još 90 minuta ili u zavisnosti od rerne dok meso lepo ne porumeni, uz obavezno okretanje.
Foto: Minjina kuhinjica
Krompir sa susamom i soja-sosom
Sastojci:
500 g krompira
2 kašike soja-sosa
1 crveni luk
2 čena belog luka
1 kašika proprženog susama
4-5 kašika maslinovog ulja
biber i so
Priprema:
Na suvo propržite susam. Krompir oljuštite, iseckajte na kockice i propržite na 4-5 kašika maslinovog ulja. Crveni luk iseckajte i dodajte krompiru, a zatim i beli. Zajedno propržite nekoliko minuta, pa dodajte soja-sos i biber po ukusu. Krčkajte na umerenoj temperaturi još oko 2-3 minuta. Poslužite dok je toplo.
Foto: Minjina kuhinjica
Pileća salata
Sastojci:
500 g obarene piletine
250 g obarenih krompira
100 g izrendanog trapista
400 g kisele pavlake
100 g tartar sosa
1 kašičica senfa
so, biber
Za dekoraciju:
6 grančica ruzmarina
1 šargarepa
zelena salata
čeri paradajz
Priprema:
Piletinu i krompir obarite, pa iseckajte na kockice i prebacite u odgovarajući sud. Dodajte rendani trapist. Posebno sjedinite kiselu pavlaku, tartar sos i senf, pa posolite i pobiberite. Dodajte u činiju sa piletinom i dobro promešajte. Dekorišite salatu po želji. Ohladite pre služenja.
Foto: Minjina kuhinjica
Bajadera torta
Sastojci:
I deo:
300 g mlevenog keksa
200 ml mleka
125 g putera
100 g šećera u prahu
II deo:
300 g mlevenih oraha
150 ml vrelog mleka
125 g putera
100 g šećera u prahu
III deo:
60 g pudinga od vanile
600 ml mleka
4 kašike šećera
125 g putera
100 g šećera u prahu
IV deo:
100 g šlag krema
200 ml hladnog mleka
Priprema:
I deo: Keks i mleko pomešajte. Puter i šećer penasto umutite pa sjedinite sa keksom i mlekom. Sipajte u okrugli kalup (25-26 cm). II deo: Orahe prelijte vrelim mlekom, promešajte i ostavite da se ohladi. Puter i šećer penasto umutite i sjedinite sa orasima. Sipajte preko dela sa keksom. III deo: 500 ml mleka stavite da provri sa 4 kašike šećera. 100 ml mleka sjedinite sa prah pudingom, pa sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Puter i šećer penasto umutite i sjedinite s ohlađenim filom. Sipajte u kalup. Šlag krem izmiksajte sa hladnim mlekom i dekorišite tortu. Ohladite pre služenja.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)