PREDLOG ZA SVEČANI RUČAK Super recepti koji će oduševiti vaše goste
Foto: Privatna arhiva/Foto: Minjina kuhinjica

Carski rolat od mesa

Sastojci:

1,2 kg svinjskog paufleka

1 kašika senfa

50 g mladog (bebi) spanaća

5-6 čena belog luka

100 g slanine

100 g svinjske pečenice

100 g trapista

PREDLOG ZA SVEČANI RUČAK Super recepti koji će oduševiti vaše goste

Foto: Minjina kuhinjica

 

Priprema:

Meso očistite, operite i ubrusom prosušite. Premažite senfom. Spanać i beli luk sameljite u blenderu i premažite preko senfa. Odozgo složite šnitove slanine, suvog mesa i sira. Urolajte meso i zavežite kanapom. Stavite u podmazan pekač i premažite uljem. Sipajte vodu da prekrije dno, poklopite i pecite 60 minuta na 200 stepeni. Sklonite poklopac i pecite još 90 minuta ili u zavisnosti od rerne dok meso lepo ne porumeni, uz obavezno okretanje.

PREDLOG ZA SVEČANI RUČAK Super recepti koji će oduševiti vaše goste

Foto: Minjina kuhinjica

 

Krompir sa susamom i soja-sosom

Sastojci:

500 g krompira

2 kašike soja-sosa

1 crveni luk

2 čena belog luka

1 kašika proprženog susama

4-5 kašika maslinovog ulja

biber i so

Priprema:

Na suvo propržite susam. Krompir oljuštite, iseckajte na kockice i propržite na 4-5 kašika maslinovog ulja. Crveni luk iseckajte i dodajte krompiru, a zatim i beli. Zajedno propržite nekoliko minuta, pa dodajte soja-sos i biber po ukusu. Krčkajte na umerenoj temperaturi još oko 2-3 minuta. Poslužite dok je toplo.

PREDLOG ZA SVEČANI RUČAK Super recepti koji će oduševiti vaše goste

Foto: Minjina kuhinjica

 

Pileća salata

Sastojci:

500 g obarene piletine

250 g obarenih krompira

100 g izrendanog trapista

400 g kisele pavlake

100 g tartar sosa

1 kašičica senfa

so, biber

Za dekoraciju:

6 grančica ruzmarina

1 šargarepa

zelena salata

čeri paradajz

Priprema:

Piletinu i krompir obarite, pa iseckajte na kockice i prebacite u odgovarajući sud. Dodajte rendani trapist. Posebno sjedinite kiselu pavlaku, tartar sos i senf, pa posolite i pobiberite. Dodajte u činiju sa piletinom i dobro promešajte. Dekorišite salatu po želji. Ohladite pre služenja.

PREDLOG ZA SVEČANI RUČAK Super recepti koji će oduševiti vaše goste

Foto: Minjina kuhinjica

 

Bajadera torta

Sastojci:

I deo:

300 g mlevenog keksa

200 ml mleka

125 g putera

100 g šećera u prahu

II deo:

300 g mlevenih oraha

150 ml vrelog mleka

125 g putera

100 g šećera u prahu

III deo:

60 g pudinga od vanile

600 ml mleka

4 kašike šećera

125 g putera

100 g šećera u prahu

IV deo:

100 g šlag krema

200 ml hladnog mleka

Priprema:

I deo: Keks i mleko pomešajte. Puter i šećer penasto umutite pa sjedinite sa keksom i mlekom. Sipajte u okrugli kalup (25-26 cm). II deo: Orahe prelijte vrelim mlekom, promešajte i ostavite da se ohladi. Puter i šećer penasto umutite i sjedinite sa orasima. Sipajte preko dela sa keksom. III deo: 500 ml mleka stavite da provri sa 4 kašike šećera. 100 ml mleka sjedinite sa prah pudingom, pa sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Puter i šećer penasto umutite i sjedinite s ohlađenim filom. Sipajte u kalup. Šlag krem izmiksajte sa hladnim mlekom i dekorišite tortu. Ohladite pre služenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading