kačkavaljuša
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sastojci: 
1,8 kg krompira 
8 čenova belog luka 
4 grančice ruzmarina
8 grančica timijana 
2 kašičice kima
1/4 kašičice muskatnog oraščića
4 šolje sojinog mleka
200 g biljnog sira
5 kašika margarina 

Priprema:

U ključalu i posoljenu vodu stavite krompir isečen na kockice i kuvajte dok ne omekša. U tiganj dodajte margarin (4 kašike), a zatim i mleveni beli luk i kim. Čim se margarin otopi isključite šporet.

Dodajte seckani ruzmarin i timijan, kao i muskatni oraščić, pa promešajte i sklonite sa šporeta. Kuvan krompir ocedite, pa dodajte margarin sa začinima koji ste upravo napravili.

Posolite i pobiberite, pa sipajte i mleko. Na kraju dodajte i rendani sir (100 g). Ispasirajte, a ako želite ostavite i poneki krupniji komadić krompira. Tepsiju premažite margarinom (1 kašika), pa sipajte krompir. Pospite preostalim rendanim sirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na srednjoj rešetki na 180°C oko 25-30 minuta. Gotovu krompirušu ostavite da se ohladi u tepsiji 30 minuta. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading