APSOLUTNI HIT MEĐU DESERTIMA Kremasta torta bez mleka i jaja, užitak koji se pamti

alo.rs/S.Ć. | Žena 03.01.2023 10:02

Da ne znate da je posna ne biste nikad ni rekli. FIna podloga od keksa i mlevenih lešnika i dva krema, sa belom i crnom čokoladom i redom keksa da upotpuni kombinaciju

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci

Donji sloj:

250 g mlevenog keksa
100 g mlevenih pečenih lešnika
100 g otopljenog margarina
100 g šećera u prahu
200 ml soka od pomorandže, sojinog ili bademovog mleka, koka – kole ili čaja

Krem I i II:

1l sojinog mleka
160 g pudinga sa ukusom vanile
6 kašika šećera
200 ml vode
150 g margarina
100 g šećera u prahu
55 g ili jedna kesica šlaga
50-60 ml mineralne ili obične hladne vode
200 g bele čokolade
100 g crne čokolade
150 g keksa u komadu

Dekoracija po izboru

Priprema:

Prvo skuvati puding. Sojino mleko sipati u šerpu i staviti na vatru da provri.

Posebno umutiti puding, šećer i vodu.

Zakuvati puding u mleko i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre, preko staviti foliju i ostaviti da se ohladi.

Pomešati mleveni keks, pečene, mlevene lešnike, šećer u prahu, otopljen margarin i sok od pomoranže i sve zajedno mešati dok se potpuno ne sjedini.

Obruč 26cm staviti na tacnu pa istresti celu masu od keksa.

Poravnati i ostaviti u frižider.

Otopiti crnu i belu čokoladu kada se puding ohladi.

Umutiti penasto margarin i šećer u prahu.

Umutiti ohladjen puding pa da postepeno dodavati margarinu i šećeru i sve mutiti.

Posebno umutiti šlag sa vodom pa i njega dodati kremu.

Krem podeliti na dva dela, pa u jedan dodati belu, a u drugi crnu čokoladu i svaki sjediniti.

Na koru naneti fil koji želite. Preko poslagati red keksa u komadu.

Nema potrebe da ga umačete u mlek oili sok, otpustiće. Ako žurite onda potapajte.

Preko staviti drugi krem.

Dekorisati po želji odmah ili sačekati da se torta stegne.

Prijatno.

Expand player
Pogledajte više