SLATKIŠ KOJI OSVAJA Grčka baklava, za one koji znaju šta je pravi užitak
Foto: Shutterstock

POTREBNO JE:

  • 500 g tankih kora za pitu,
  • 150 g otopljenog maslaca,
  • 100 g mlevenih badema,
  • 300 g mlevenih oraha,
  • pola kašičice cimeta,
  • kašika i po šećera

ZA SIRUP:

  • 350 g šećera,
  • 350 ml vode,
  • 6 kašika meda,
  • kašika soka od limuna,
  • kašika soka od pomorandže.

PRIPREMA:

Kuvajte sirup dok mu gustina ne bude takva da se zadržava na varjači kojom se meša. Kore podelite na četiri dela, fil na tri dela, svaku koru premažite maslacem i poređajte u odgovarajući pleh.

Oštrim nožem isecite baklavu na kocke ili rombove, oblino je porskajte vodom i pecite 30 minuta na 220 stepeni. Ispečenu baklavu odmah prelijte potpuno hladnim sirupom i ostavite da se hladi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading