Ugrejte stomak: Recept za belu čorbu
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 1 veći pileći batak sa karabatakom
  • 200 g šargarepe
  • 100 g krompira
  • 100 g graška
  • 80 g korena celera
  • 80 g korena peršuna
  • 80 g korena paškanata
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 3 kašičice gustina
  • 1,8 l vode
  • suvi bilni začin
  • mleveni biber

Priprema

Šargarepu, krompir, koren celera, peršuna i paškanata iseckati na sitne kockice. Cvetove karfiola odvojiti na sasvim male cvetiće.

U odgovarajuću dublju posudu staviti pileće meso, naliti sa hladnom vodom i staviti da se kuva. Kada meso bude polukuvano ubaciti svo iseckano povrće, grašak i karfiol. Nastaviti sa kuvanjem dok se i meso i povrće ne skuvaju. U međuvremenu izvaditi iz čorbice 100 ml tečnosti i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu tečnost rastvoriti gustin.

Skuvano meso izvaditi iz čorbice i odvojiti koske i kožicu. Meso iseckati na kockice i vratiti u čorbu. Čim čorbica, ponovo, provri sipati u tankom mlazu rastvoreni gustin. Promešati i kuvati čorbicu pet minuta, na srednjoj vatri. Zatim dodati pavlaku za kuvanje, promešati i kada čorba provri, skloniti sa vatre. Čorbicu poslužiti sa sokom od limuna.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading