Pripremte je na malo drugačiji način: Musaka od kuvanog krompira, pirinča i pilećeg mesa
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 350 g krompira
  • 100 g basmati pirinča
  • malo maslinovog ulja
  • 300 ml vode
  • malo soli
  • malo mešavine mediteranskog začinskog bilja
  • 300 g kuvanog pilećeg mesa bez kostiju
  • 60 g šargarepe iz supe
  • 100 ml kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • malo mleka

Priprema

Krompir oprati i staviti kuvati u hladnu slanu vodu 30-ak minuta, te skinuti sa vatre, poklopiti i ostaviti u vreloj vodi oko 30 minuta.

Dok krompir stoji u vreloj vodi pripremiti pirinač. Pirinač propržiti na malo maslinovog ulja, preliti ga sa 300 ml vode te dodati so i mešavinu mediteranskog začinskog bilja.

Pirinač kuvati na laganoj vatri dok voda ne ispari. Sa kuvanog pilećeg mesa skinuti kožicu i iseći na manje parčadi. Kuvanu šargarepu iz supe iseći na kolutove.

Kuvani krompir oljuštiti i iseći na kolutove. U nauljen vatrostalni sud slagati polovinu količine krompira, sav kuvani pirinač, kuvano pileće meso, te kuvanu šargarepu, zatim prekriti sa drugom polovinom krompira.

Pripremiti preliv od jaja, pavlake i mleka i preliti preko musake. Musaku staviti da se zapeče u rerni na 200 stepeni cca 20–30 minuta, dok ne dobije zlatastu boju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading