ZA UKUSAN POČETAK DANA Piroške sa sirom, mekane, ukusne, ne upijaju masnoću
Foto: Youtube/Printscreen

Piroške sa sirom
Sastojci:

  • 1/2 kocke svežeg kvasca (20g) ili 1 kesica suvog
  • 175ml mlakog mleka
  • 1 kašika šećera
  • 550-600g brašna
  • 150ml jogurta
  • 25ml ulja
  • 1 jaje
  • 2 kašičice soli

Sastojci za fil:

  • 200g feta sira
  • 1 belance
  • Ulje za prženje

Priprema:

Kvasac razmutiti u mlakom mleku, zajedno sa kašikom šećera i kašikom brašna, pa ostaviti da se aktivira. U brašno umešati nadošao kvasac, pa odati jogurt i ulje, potom i jaje i so, sve vreme meseći testo mikserom, sa nastavcima za mešenje.

Činiju sa umešenim testom pokrivenu folijom ostaviti u frižideru na najmanje sat vremena, a može i preko noći. Ohlađeno testo razviti u pravouganik dimenzija 30x48cm, pa isecati manje pravougaonike dimenzija 10x6cm. Uzduž po sredini svakog pravougaonika staviti fil – izgnječenu fetu izmešanu sa belancetom.

Obaviti testo oko fila, formirajući pirošku i dobro zatvarajući sa svih strana, da ne iscuri fil tokom prženja. Dobro zagrejati duboko ulje u manjoj dubljoj šerpi, pa smanjiti temperaturu (na 7 od 9) i pržiti piroške u turama od po 2-3. Tokom prženja ih okretati da postanu zlatno-smeđe sa svih strana. Ispržene piroške vaditi rešetkastom kašikom i stavljati na ubrus da se ocede. Služiti tople, mada ni ohlađene ne gube mnogo na kvalitetu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading