ČOKOLADA I POMORANDŽA, SAVRŠEN SPOJ Posne bombice su idealne za slavsku trpezu
Foto: Shutterstock

Sastojci:

250 g posnog mlevenog keksa

50 g mlevenih badema

200 g šećera

100 g čokolade za kuvanje

125 g margarina

150 ml vode

3 kašike soka od pomorandže

Za glazuru:

100 g čokolade

2 kašike ulja

ČOKOLADA I POMORANDŽA, SAVRŠEN SPOJ Posne bombice su idealne za slavsku trpezu

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

Sipajte u šerpu vodu, šećer, dodajte iseckan margarin i stavite na tihu vatru da provri. Tada dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte da se istopi. Kuvajte dva, tri minuta, sklonite sa šporeta i dodajte keks, badem i sok od pomorandže. Izmešajte i pravite kuglice željene veličine. Stavite ih u frižider da se stegnu. Istopite čokoladu sa uljem, umočite svaku kuglicu i stavite na rešetku ili pek-papir da se stegne. Po želji ih možete uvaljati u čokoladne mrvice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading