Odlična za stomak: Bela krem čorba od pirinča
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 150 g pirinča
  • 1-1,2 l pilećeg bujona
  • po ukusu soli i bibera
  • po ukusu belog luka u granulama
  • 180 g šmanda
  • 1 jaje
  • par kapi limunovog soka

Priprema

Pirinač oprati i staviti da se kuva u pilećem bujonu. Sipati par kapi limuna. Kuvati nekih 20-25 minuta, na tihoj vatri, dok se sva zrna lepo ne skuvaju. Probati za ukus, a i dodati tečnosti, ako treba.

Kada je pirinač skuvan, štapnim mikserom izmiksati, potom vratiti šerpu na tihu vatru. U činijici razmutiti jaje sa šmandom, može i kisela pavlaka, mada šmand ima blaži ukus, te dodati u čorbicu koja lagano vri.

Ostaviti još par minuta da se kuva na tihoj vatri, po potrebi dodati još bujona, ako se čorbica previše zgusne. Ukrasiti svežim vlašcem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading