Ukus koji oduševljava: Posna čokoladna torta
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 300 g brašna
  • 250 g šećera
  • 100 g mlevenih oraha
  • 4 kašike kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 kašike džema od kajsije
  • 1 prstohvat sode bikarbone
  • 300 ml kisele vode
  • 100 g suvog grožđa

Za fil:

  • 3 kesice pudinga od čokolade
  • 1 l vode
  • 200 g margarina
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika brašna
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade
  • 100 g mlevenih oraha

Priprema

Za koru, u posudu za mućenje staviti brašno i izmešati ga sa sodom bikarbonom, praškom za pecivo, šećerom, kakaom i mlevenim orasima.

Dodati džem i kiselu vodu, pa lagano umutiti mikserom samo dok se sastojci sjedine, a onda umešati i suvo grožđe.

Podeliti smesu na tri dela i ispeći tri kore na 200 stepeni oko 20-25 minuta u podmazanom i brašnom posutom plehu.

Za fil, staviti da provri 800 ml vode sa šećerom, a puding i kašiku brašna razmutiti u 200 ml vode, pa dodati u šerpu i skuvati puding. U vruće umešati čokoladu, dodati orahe, pa ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin sa prah šećerom, pa dodati ohlađen puding i umutiti fil. Nafilovati kore i ostaviti da se dobro ohladi i opuste kore. Može se preliti otopljenom čokoladom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading