SRPSKA GIBANICA NA STARI NAČIN Bogata gužvara sa snegom od belanaca, zadovoljstvo u svakom zalogaju
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 gr kora
  • 400 gr sira
  • 200 gr kajmaka
  • 6  jaja
  • 400 ml mleka
  • 100 ml ulja ili masti

Priprema: Ulupati belanca u čvrst sneg pa dodati žumanca i umutiti. Izmrviti sir i sipati u jaja, pa dodati kajmak i ovlaš promešati.

Dodati mleko (ostaviti malo za prskanje gibanice kad bude složena).

Namazati tepsiju mašću ili uljem, složite dve kore tako da se na dnu delom preklapaju, a polovine vise sa strane.

Umačite jednu po jednu koru u mešavinu sira i ostalih sastojaka pa zgužvane stavljajte jednu uz drugu.

Kad utrošite kore, ostatak fila prelijte odozgo a malo ostavite na dnu.

Prekrijte završnom korom i one sa dna presavijte preko gornje površine.

Izbockajte celu gibanicu viljuškom. U ostatak fila sipajte malo ulja, dodajte ostatak mleka pa ovom mešavinom prelijte  završnu koru.

Pecite sat vremena na temperaturi od oko 220 C stepeni.

Po potrebi, okrećite gibanicu. Poslužite vruće.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading