BOGATA STARINSKA POSLASTICA Ruska torta sa orasima, užitak slađi od snova
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci za biskvit:

  • 400 g mlevenih oraha
  • 10 belanca
  • 400 g šećera
  • 2 vanilina šećera

Sastojci za krem:

  • 4 kremfixa za šlag
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 l slatke pavlake
  • 2 vanilina šećera

Ostali sastojci:

  • 150 g prženih i sitno naseckanih lešnika

Priprema – Ruska torta sa orasima:

Od belanca napraviti čvrst sneg i postepeno dodavati šećer pomešan sa vanilinim šećerom i na kraju lagano umešati orahe.

U kalupu za torte ispeći 5-6 što tanjih kora za tortu u rerni zagrejanoj na 150˚C najmanje 60 min. (za skraćeni postupak, pripremiti tortu pravougaonog oblika, ispeći 2 kore u velikom plehu za pečenje, a kasnije ih samo iseći na 3 dela.

Obavezno kalup za torte ili pleh za pečenje prethodno obložiti sa masnim papirom za pečenje kolača)

Za kremu umutiti pavlaku za šlag zajedno sa šećerom u prahu, vanilinim šećerom i kremfixom.

Lešnike popržiti kako bi pustili miris i korica promenila boju.
Staviti ih u seckalicu da se dobro usitne, ali voditi računa da se ne samelju.
Na kraju jednostavno slagati tortu: kora- krema – lešnici i tako sve do kraja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading