žena
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kvalitet spavanja utiče na naše mentalno i fizičko zdravlje, kao i na produktivnost, raspoloženje i kvalitet života uopšte.

Zdrav san je, možda, i najbitniji za normalno funkcionisanje tokom dana. Čak i ako živite zdravo, desi se da imate poteškoće sa spavanjem, teško zaspite, budite se tokom noći, imate noćne more. Ako je to slučaj, donosimo vam prirodan i jednostavan trik koji su koristile i naše bake.

Tajna je u moćnoj lavandi, biljci opojnog mirisa koja ima smiujući efekat u aromaterapiji, što ječini omiljenim sastojkom u mnogim spa i kozmetičkim proizvodima. Lavanda u vašoj posteljini može biti pravo rešenje za bolji san. Potrebno je da platnene kesice napunjenen lavandom stavite ispod jastuka i dopustite da vas neverovatno lep i prijatan miris opusti i uspava.

Lavanda može da podstakne bolju relaksaciju kroz svoju sposobnost da poveća alfa talase u predelu mozga odgovornom za opuštanje. Zbog toga su jastučići ispunjeni lavandom u vašoj spavaćoj sobi nešto čemu ćete se definitivno radovati nakon dugog, napornog i stresnog dana na poslu.

Takođe, možete i koristiti sprej u kombinaciji vode i eteričnog ulja lavande za prskanje posteljine, kao i difuzer, ali sa paketićima lavande ispod jastuka najlakše ćete podesiti intezitet mirisa koji vam prija. Ukoliko vam je jako, izbacite neku vrećicu ili je sakrijte dublje pod jastuk. Ipak, ako je miris slab, stavite ih više ili poređajte oko sebe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading