KUVANO VINO nikad nije bilo slađe uz naš recept s TAJNIM SASTOJKOM
Schutterstock
 

Crno vino s anisom i medom

Sastojci:

1 velika pomorandža

1 boca merloa

1/4 šoljice rakije

1-2 kašike javorovog sirupa ili meda

2 cela štapića cimeta

3 zvezdice anisa

4 cela karanfilića

Za ukras:

1/4 šoljice brusnica

1 štapić cimeta

kriške pomorandže

 

Priprema:

Pomorandžu presecite napola, te jednu polovinu isecite na krugove i stavite u lonac, a drugu polovinu iscedite. U lonac dolijte vino, a zatim i rakiju, te štapić cimeta, zvezdasti anis i karanfilić. Zagrejte smesu na srednjoj vatri oko 5 minuta. Ali pripazite - kad vidite najmanje mehuriće na površini, smanjite toplotu na najmanje. Probajte i dodajte prvo jednu kašiku zaslađivača, pa još jednu ako nije dovoljno slatko. Ako nije dovoljno začinjeno, nastavite s kuvanjem na vrlo laganoj vatri još 5-10 minuta.

Schutterstock

 

 

Napitak s karanfilićem i cimetom

Sastojci:

750 ml crnog vina

1 pomorandža

6 celih karanfilića

3 štapića cimeta

3 zvezdice anisa

4 kašike meda

8 kašika rakije

Za ukras: 1 štapić cimeta

5-6 krišaka citrusa

Priprema:

Pomešajte sve sastojke. Pustite da se lagano kuva, a ne da proključa, a zatim smanjite vatru na srednje. Lagano kuvajte još 10 minuta. Poslužite toplo i ukrasite kriškama citrusa i štapićima cimeta.

 

Komentari (0)

Loading