OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Foto: Youtube/Printscreen


Sastojci

– oko 1,5 jabuke

- šećer i cimet po ukusu za jabuke

Testo

– 4 jaja

– 200 g kristal šećera

– 180 g otopljenog putera

– 200 ml mleka

– 450 g mekog brašna

– 1/2 kesice praška za pecivo

Priprema

Jabuke oljuštite, iseckajte i samo malo prodinstajte. Dodajte šećer i cimet, promešajte i ostavite da se ohladi. Prosejte brašno i prašak za pecivo, te dodajte griz i šećer.

Sve zajedno pomešajte i raspodelite na 3 jednaka dela.
Rernu zagrejte na 180 Celzijusa.
Posudu za pečenje premažite maslacem ili uljem.

Slaganje:

Kao prvi sloj stavite suve sastojke.
Kašikom poravnajte, dodajte polovinu jabuka, rukama ili kašikom, dodajte drugi deo suvih sastojaka, poravnajte kašikom i pritom malo utisnite, dodajte preostale jabuke.
Utisinite jabuke i posipajte zadnji sloj suvih sastojaka.
Dobro sve utisnite, a preostali maslac narendajte ili naseckajte na tanke listiće i poslažite po kolaču.
Stavite u rernu zagrejanu na 180 Celzijusa i pecite oko 45 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading