NJENO VISOČANSTVO KRALJICA UKUSA Bogata torta sa lešnikom i orahom, vrhunska slast
Foto: Printscreen

Sastojci za biskvit:

  • – 6 belanaca
  • – 6 kašika šećera u prahu
  • – 2 kašike limunovog soka
  • – 1 vanilin šećer
  • – 50 gr pečenih mlevenih lešnika
  • – 150 g grublje mlevenih oraha

Za kremu:

  • – 6 kom žumanca
  • – 6 kašika šećera
  • – 2 komada vanilin šećera
  • – 1 puding od vanile
  • - 2 kašike gusnela (debljine)
  • – 5 dcl mleka
  • – 3 dcl soka od pomorandže
  • - rendana kora od 2 pomorandže
  • – 100 g putera
  • – 1 dcl slatke pavlake
  • – 2 sloja kreme od vanile
  • – štapići čokolade, kriške pomorandže, listići nane

Priprema:

Pomešajte vanilin šećer sa šećerom u prahu. Pomešajte lešnike i orahe. Umutite belanca uz postepeno dodavanje šećera i limunovog soka dok se ne formiraju čvrsti snegovi. U umućena belanca dodajte orahe i lešnike uz lagano mešanje.

Smesu rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite. Peći na 180 C oko 15 minuta (biskvit će se odvojiti od ivice papira za pečenje kada bude gotov).

Ohladite ga i isecite na tri jednaka dela. U mleko dodati šećer, vanilin šećer, rendanu koru pomorandže i polovinu soka od pomorandže i provriti, pa smanjiti temperaturu na minimum.

Žumanca umutiti sa polovinom soka, dodati prašak za puding, dodati gustin i sve izmešati da nema grudvica. Izmešanu masu sipajte u mleko i kuvajte uz stalno mešanje dok se masa ne zgusne.

Pokrijte ga providnom folijom i ohladite. Umutiti 100 g putera dok ne postane penasto, pa dodati ohlađenu masu i sve sjediniti. U sjedinjenu masu umešati 1 dcl šlaga.

Podeliti smesu na 3 jednaka dela i rasporediti preko keksa. Umutite 2 sloja kreme od vanile prema uputstvu i njima ukrasite tortu. Upotpunite dekoraciju filetiranim narandžama, listićima nane i štapićima čokolade Ohladite tortu pre serviranja.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading