POSLASTICA KAO IZ BAJKE  Bela dolina torta - biser među poslasticama
Foto: Printscreen/brzikolaci.com

Sastojci:

18 jaja

800 gr šećera
3 kašike vinskog sirćeta
300 g čokolade za kuvanje
8 kašika gustina
1 puding od vanile
9 dl mleka
250gr margarina,

Priprema:

Umutiti jak šne od 5 belanaca i 200 g šećera, pa dodati 1 kašiku vinskog sirćeta.

Smesu sipati u pleh oblozen papirom za pečenje i peći tj. sušiti u rerni na 150 stepeni oko sat vremena. Postupak ponoviti 3 puta. Pečene kore preliti sa po 100 g otopljene cokolade. I ostaviti da se čokolada stegne.
Umutiti 18 žumanaca sa 200 gr šećera, 8 kasika gustina i 1 pudingom od vanile. Skuvati umućenu smesu sa žumancima u 9 dl mleka, pa ostaviti da se skroz ohadi. Izdraditi margarin pa ga dodati ohlađenom kremu.

Filovati: kora pa fil i tako 3 puta.
Celu tortu premazati šlagom, dekoracija po želji.

Komentari (0)

Loading