Još jedan način pripreme: Recept za najukusnije krompiriće
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 4 srednje krompira
  • 1dl ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice aleve paprike
  • 1/2 kašičice suvog biljnog začina

Priprema

Očistiti krompir i iseći na četvrtine pa ga staviti u šerpu i kuvati, kad provri, još 7-8 minuta. Onda ga izvaditi resetkastom (francuskom) kašikom u činiju ili vatrostalnu činiju u kojoj ćemo ga peći.

U šerpicu sipati ulje i začine i staviti na vatru da proključaju. Čim proključaju skinuti sa vatre.

Preliti ulje sa začinima preko krompira i dobro, lagano izmešati da svaki krompir bude obložen uljem.

Krompir zapeći u rerni na 200-220'C da porumeni. Služiti ga kao prilog uz razna mesa, povrće i rolate. Lično meni je uz neku salatu dovoljan i kao kompletan obrok.

Komentari (0)

Loading