UBICA GOJAZNOSTI Dodajte kašiku ovog začina omiljenom jelu i kilogrami će nestajati kao od šale
Pixabay

Najefikasniji način da izgubite težinu je da ubrzate metabolizam. Ne morate da menjate celu ishranu, ali možda možete da dodate malo začina svom omiljenom obroku, piše Healthimagazine.

Univerzitet medicinskih nauka u Iranu napravio je zanimljivu studiju kroz dve grupe od 44 žene koje su bile gojazne. Tokom tri meseca, njihovi obroci su morali da sadrže 500 kalorija dnevno.

Razlika je bila u tome što je jedna grupa koristila kim. Posle tri meseca, prva grupa je u proseku izgubila 14 kilograma, za razliku od druge. Tačnije, izgubili su 14,64 odsto više masnih naslaga, nego druga grupa koja je izgubila 4,91 odsto.

Začin kima sadrži fitosterole koji smanjuju mogućnost zadržavanja holesterola u organizmu i ubrzavaju metabolizam. Dodajte ga u jogurt, ili u bilo koje jelo po vašem izboru i pogledajte rezultate.
 

Komentari (1)

Loading
JA

29.11.2022 08:00

500kalorija dnevno je veoma malo i nije cudo sto su smrsale (sa ili bez kima) . Normalan dnevni unos je oko 1500 - 2000 kalorija, a to za kim je netacno! Ja koristim kim u velikoj kolicini jer ga bas volim , ali ne mrsavim, mozda kada bi kalorije smanjila na drasticnih 500 dnevno, sigurno bih oslabila !