Kako do sjajnog i blistavog tena: Ovo je tajna negovanog lica Megan Markl, malo košta, a preporučuje se zimi
Foto: Youtube/Printscreen

Sjajna i blistava koža je trenutni trend lepote i apsolutni je must have. Kada je reč o trendovima lepote i šminke, svakako možemo reći da je akcenat na koži i na sjajnom i blistavom tenu.

Ono što je potrebno za sjajan i blistav ten je kvalitetna nega kože. On je apsolutno ključ svega.

Prvi proizvod koji će vas dovesti do sjajnog i blistavog tena je hijaluronska kiselina, koja hidrira vašu kožu.

Serumi na bazi hijaluronske kiseline su takođe odlična podloga za šminku ili puder. Ako želite da vaša koža izgleda prirodno i ima prirodan sjaj, nemojte koristiti teške pudere, već se oslonite na bb i cc kreme.

Oni će prekriti nesavršenosti vaše kože, ali će i učiniti da vaša koža izgleda prirodno i blistavo.

Način na koji Megan Markl neguje kožu lica zapravo je svima dostupan.

Naime, kozmetičarka Nikola Džos koja je radila sa Megan tvrdi da ova lepotica rado koristi prirodnu kozmetiku i da redovno praktikuje maske iz kućne radinosti.

- Maske napravljene od prirodnih sastojaka su efikasne, jednostavne, nisu skupe i imate punu kontrolu nad tim kakve ćete sastojke odabrati za svoju kožu, i baš zbog toga ih moji klijenti vole - objašnjava Nikola.

Ona je otkrila i prost recept za jednu od "uradi sama" maski koju i Megan ponekad koristi.

- Za hidrataciju i posvetljivanje lica pomešajte kokosovo ulje s malo kurkume, a za piling pomešajte ovsene pahuljice s malo meda - otkriva ova kozmetičarka. Ipak, Džos savetuje i da pre nego što na lice nanesete bilo koju masku napravite mali test - stavite malo smese na pregib lakta kako biste videli kako će vaša koža da reaguje.

Takođe, dodala je i da treba da preskočite sastojke poput sode bikarbone, limuna, soli, šećera i zubne paste kada pripremate domaće maske, jer mogu da poremete kiselost kože ili izazovu iritaciju.


PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading