OVAJ ČAJ NAJBRŽE SKIDA SALO Pomaže varenju i smanjuje želju za slatkišima
Foto: Shutterstock

Najčešće se preporučuje pred spavanje. To i nije tako loša ideja jer svom organizmu dajete fin paket nutrijenata i blagotvornih minerala. Oni će najbolje dejstvo imati upravo u fazi dok vaše telo miruje, jer tada će savršeno obaviti sav potreban posao. 

Čaj od nane pijemo da se umirimo, opustimo, zalečimo sinuse, prehladu i grlo. I za stomak i te kako prija, ali osim prijatnog ukusa i mirisa njegovi zdravstveni benefiti su neprikosnoveni. Ali da li ste znali da je izvrstan pomoćnik u topljenju sala na stomaku.

Ovaj napitak ne pravi čuda u skidanju kilograma, ali može biti idealan saveznik na putu ka tome, i to na zdrav način.

Čaj od mente za mršavljenje je stimulans koji čisti stomak, ali ujedno i podstiče brže varenje hrane u želudcu. I ne samo to, menta zapravo podstiče enzime iz želudca da unešene nutrijete pretvori u korisnu energiju umesto u masne naslage.

Uključite čaj od nane u dijetu ako ste na tom posebnom režimu ishrane. Dozirajte ga do tri puta dnevno.

Za najbolje rezultate konsultujte vašeg lekara, nutricionistu, pa i fitnes trenera. Naime, bez svakodnevne fizičke aktivnosti, ni jedan napitak niti pažljivo smišljen jelovnik neće doneti željeni rezultat sa kilogramima.

Istraživanje objavljeno u "Journal of Clinical Gastroenterology" pokazalo je da su učesnici koji su konzumirali mentu bili u stanju da ublaže sindrom iritabilnog creva. Na taj način uspešno su smanjili problem sa nadimanjem, a žene su ublažile grčeve mišića koji su bili uzrokovani menstruacijom.

Čaj od nane takođe pozitivno utiče na mentalni kapacitet. Ne sadrži kofein, a istraživanje sa Univerziteta Northumbria pokazalo je da ovaj napitak poboljšava raspoloženje i pamćenje. Nana je zbog svojih eteričnih ulja pogodna za osobe koje se slabo kreću, pa ukoliko je vaš posao vezan za kancelarijski sto, u pauzama kafu možete zameniti čajem od nane.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading