OČI CELOG SVETA UPRTE U NJU Mozu zovu kraljica stila, a na SP ukrala je svu pažnju, iz jednog razloga
Foto: Profimedia

Moza bin Naser, žena šeika Hamada Halifa Al Tanija, važi za jednu od najlepših žena arapskih šeika. Ona ima 63 godine, majka je sedmoro dece i druga supruga nekadašenjeg kataraskog emira. Osim što je angažovana u politici i ima niz međunarodnih pozicija, Moza nosi titulu modne kraljice. Njeni stajlinzi često dolaze u prvi plan, a tako je bilo i na otvaranju Svetskog prvenstva u Kataru.

Ona je i majka aktuelnog emira, Tamima, a uživa međunarodni ugled kao ambasador dobre volje organizacije Unesko i njen specijalni izaslanik za osnovno i više obrazovanje. Modni znalci je nazivaju katarskom Džeki Kenedi, zbog moćne elegancije koja je krasi, baš kao nekadašnju američku prvu damu.

OČI CELOG SVETA UPRTE U NJU Mozu zovu kraljica stila, a na SP ukrala je svu pažnju, iz jednog razloga

Foto: Profimedia

 

Koliko pomera granice mode u arapskom svetu, dokazuje zvanična potvrda 2015. godine kada je primljena u Međunarodnu kuću najbolje obučenih žena na svetu. Sada je blistala u autfitu koji potpisuje luksuzni brend Prada: pored marame koja je karakteristična za žene iz arapskog sveta, Moza je nosila dugačku bordo haljinu koja prati liniju tela.

Preko nje je imala ogrtač braon boje, a veliku pažnju privukao je efektan detalj na ramenu - svetlucavi broš koji je celu kombinaciju učinio elegantnom. Moza je uz ovaj stajling uparila kožne salonke i brendiranu kožnu torbu od istog materijala. Kada je šminka u pitanju, karmin u istoj nijansi doprineo je tome da Moza još jednom opravda svoju titulu.

OČI CELOG SVETA UPRTE U NJU Mozu zovu kraljica stila, a na SP ukrala je svu pažnju, iz jednog razloga

Foto: Profimedia

 

Ovaj stajling mnoge je podsetio na oni što je nosila u decembru 2010. godine kada je u Cirihu otkriveno da će Katar biti domaćin ovog šampionata. Podsetimo, Moza važi za obrazovanu ženu koja se protivi poligamiji i nasilju u porodici. Nosilac je počasnih doktorata sa renomiranih univerziteta. Udala se sa 18 godina, dok je studirala na Katarskom univerzitetu, na kome je kasnije diplomirala sociologiju. Postavši šeikova druga žena, ujedno je postala i prva dama Katara.

Šeik Hamad podržava suprugu u svim sferama, toliko da na raznim događajima mogu da se vide u usklađenim modnim kombinacijama. 

Poznato je da Moza koristi simpatičnu opasku, a to je da nikada neće obući štikle toliko visoke, da ne bi bila viša od muža i uvredila ga. Kako kaže, to je zato što ga neizmerno poštuje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading