ČOKOLADNA ZAVODNICA Vrhunska domaća torta, pravi ukus za tebe

alo.rs/S.Ć. | Žena 14.11.2022 09:33

Torta je toliko kremasta da se kore jedva osecaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je lepša od bilo koje čokolade

Foto: Youtube/Printscreen


SASTOJCI

Za kore

  • 3 x 5 belanaca
  • 3x10 kašika šećera u prahu
  • 3 x 5 kašika mlevenih oraha
  • 3 x 2 kašike brašna


Za kremu

  • 1 litar mleka
  • 15 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 9 kašika brašna
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g margarina/putera
  • 150 g mlevenih oraha malo mleka da se popare orasi
  • 200 g čokolade
  • 3 kesice kreme od vanile
  • 200 ml mleka ili kisele vode za šlag


PRIPREMA

Napravite 3 kore od 5 belanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna. Brašno i orahe pomešati i lagano umutiti pjenjačom u umućen sneg od belanaca. Pecite svaku koru na 180 stepeni oko 25 minuta. Kada su pečene, pokrijte ih krpom dok pripremate kremu. Krem 7 žumanaca pomešati sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i umutiti kremu u 1 litar mleka.

Umutiti 8 žumanaca sa 250g šećera u prahu. Posebno umutiti 250 gr margarina, pa umutiti sa umućenim žumancima i sve umutiti ohlađenim kremom. Odvojiti 1/3 fila i dodati 150 gr oraha poparenih u mleku (potrebno je malo mleka da bude gusto).

U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene čokolade na veoma laganoj vatri. Umutiti 3 sloja vanilin krema sa mlekom ili kiselom vodom i filovati: kora, krema, crni fil, kora, krema, beli fil, kora, krema, crni fil. Stavite šljaku na ivice. Stavljam crni fil jer ga ima najviše.

POSLUŽENJE

Kolač je toliko kremast da se jedva oseća kora, ispadne prilično velika, ali se brzo pojede jer je lepša od bilo koje čokolade.
 

Expand player
Pogledajte više